Whiplash -> välilevyn pullistuma

Niskan retkahdusvamman voi saada paitsi peräänajokolarista, myös kaatumisesta ja putoamisesta, esim. polkupyörällä tai ratsailta pudotessa

Whiplash -> välilevyn pullistuma

ViestiKirjoittaja RhR80 » 17 Helmi 2018, 10:35

Olen 37 vuotias mies jolla ei ole ollut ennen viime kesää selän tai niskan kanssa muuta ongelmaa kun satunnaiset lihaskrampit. Kesäkuussa jouduin kolariin missä toinw osapuoli ajoin minun perään 80-90kmh minun ollessa paikoillaan. Traumapolilla tehtiin diagnoosi whiplash ja kuvattiin rtg kuvalla niskan alue. Kuvissa ei näkynyt akuuttia vaivaa niskassa ja vaikutti että ainoa vahinko oli pahasti venähtäneet lihakset yläkropan alueella. Viikko kolarin jälkeen oli lihakset jo antaneet periksi mutta voimattomuus jatkui oikealla puolella kroppaa. Kesän aikana alkoi selkä oireilla erilaisilla kiputiloilla. Särkyyn otin buranaa jok alkuun ehkä auttoikin. Säryt ja vaivat paheni pitkin syksyä eikä lukuisat tk-käynnit tuoneet apua. Lokakuussa tilanne oli se että koko oikean puoleinen selkä oli jatkuvassa kramppitilassa eikä edes istuminen onniatunut enään. Tässä vaiheessa vasta pikallisen työterveyden ylilääkäri ehdotti että kyse voisi olla kolarin jälkeisestä tilasta ja kehoitti ottamaan yhteyttä vakuutusyhtiöön että pääsisin nopemmin tutkimuksiin. Pääsinkin ensin käymään kokeneen traumatologin vastaanotolla joka jo taphtumaa läpikäydessä totesi että kuulostaa tyypilliseltä whiplashin aiheuttamilta vaivoilta. Ortopedi teki lähetteen magneettikuviin minne pääsin 3vko odottelun jälkeen. Kuvista löytyi 4-5 ja 5-6 nikamien välistä toispuoleinen välilevyn pullistuma. Pullistumat eivät niin pahoja että olisi tarvinnut leikkuriin mennä ja määrättiin kunnon lääkitys sekä lähete kuntoutukseen.
Vakuutusyhtiölle laitoin vaaditut tiedot tapauksesta ja jäin odottamaan että saisi selkää kuntoon. Yllättäen vakuutusyhtiö päätti ettei niskassa olevat välilevyn pullistumat voi ollaan millään seurausta kolarista ja torppasi kaiken avun tapaukseen liittyen. Nyt pitäisi valittaa tästä päätöksestä. Olisiko jollain antaa neuvoja miten kannattaisi lähteä etsimään sopivaa materiaalia ja tietoa tälläisessä tapauksessa? Varaa yksityiselle puolelle ei ole mennä. Kaikki lausunnot on itsellä tallessa missä mm kokenut traumatologi toteaa kolarin olleen syyllinen tähän ketjuun. Onko taistelua tuulta vastaan vai kannattaako jatkaa taistelua?
RhR80
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 1
Liittynyt: 17 Helmi 2018, 10:16

Re: Whiplash -> välilevyn pullistuma

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 13 Maalis 2018, 06:02

Moi!

Tyypillistä vakuutusyhtiöiden touhua, säästävät rahaa kieltäessään vahingot. Lukaisepa näitä sivuja:

https://sites.google.com/site/alasairas ... a-asiointi

http://ala-sairastu-vakavasti.blogspot.fi

Vertaistukea ja neuvoa saadaksesi liity facebookissa Älä sairastu vakavasti -keskusteluryhmään tai Aivovamma-keskusteluryhmään. Tsemppiä!
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu


Paluu Vamman tunnistus, diagnosointi, hoitoon pääsy - (Whiplash)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron