Ylläpito kyselee palstalaisilta

Palautetta keskustelupalstasta, ideoita, ehdota hyviä linkkejä!

Ylläpito kyselee palstalaisilta

ViestiKirjoittaja fedja » 19 Huhti 2010, 22:37

Hei palstalaiset,

Sellainen asia täällä mietityttää ylläpitäjä fedjaa, että miksikähän tällä palstalla palstalaiset eivät juurikaan keskustele toistensa kanssa ja kommentoi toistensa viestejä. Lähinnä palstalle tulleille vastaa ja heidän kanssaan on keskustellut pääasiassa fedja, DD ja tahdonvoimaa, + muutama palstalainen toisinaan.

Onko tämä jotenkin ylläpitäjien huomaamattaan aiheuttama tilanne ja kuinka asian voisi korjata? Onko kenties tullut sellainen olo, että vastaus pitäisi olla erittäin asiantunteva ennen kuin uskaltaa vastata vai mistäkähän voisi olla kyse? Mitä olet mieltä palstalainen? Suoraa ja rehellistä palautetta kaivataan.

Olisi mukava saada tämä palsta palstalaisten yhteiseksi keskustelufoorumiksi, eikä parin aktiivin foorumiksi. Luultavasti monella palstalaisella voisi olla toiselle palstalaiselle huomattavasti enemmän sanottavaa kuin esim. minulla ylläpitäjänä, ja sitä toivoisi näitä kokemuksia jaettavan ü.

t. fedja, joka ei tiedä vastausta, mutta toivoo sen saavansa ü

:roll:
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja alaria » 20 Huhti 2010, 09:41

Joissain kaskusteluissa voisi auttaa se, että ne olisi näkyvillä vain ja ainoastaan rekisteröityneillä käyttäjillä.

Nyt keskustelu siirtyy private viesteihin tai normaaliin sähköpostiin tai puhelimeen.

Vointikin joskus vaikuttaa siihen voiko keskustella palstalla vaiko eikö.
alaria
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 190
Liittynyt: 10 Helmi 2009, 10:05

ViestiKirjoittaja Kaisa » 20 Huhti 2010, 12:19

Minäkin kaipailisin juuri lisää keskustelua eli vertaistukea. Toisaalta on hyvä, kun on paljon tietoa tarjolla, mutta ihan tavallinen jutustelu olisi mukavaa.
Kaisa
Vakkariniskoittelija
Vakkariniskoittelija
 
Viestit: 81
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 09:55

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 20 Huhti 2010, 14:06

Kaisa kirjoitti:Minäkin kaipailisin juuri lisää keskustelua eli vertaistukea. Toisaalta on hyvä, kun on paljon tietoa tarjolla, mutta ihan tavallinen jutustelu olisi mukavaa.

Niinpä. Olen ihan samaa mieltä kuin Kaisa. Olisi kiva nähdä keskinäistä jutustelua, eli sellaista todellista vertaistukea.

Nyt se on kieltämättä mennyt liikaa siihen, että minä, fedja tai TV vastailee ja muut palstalaiset eivät paljoakaan vastaile, jostain syystä. Olen pohtinut sitäkin, että vastailenko itsekin turhan usein viesteihin, jolloin toisille ei oikein jää "aikaa tai tilaa" vastata? Vai mistä johtuu, että tällainen tapakulttuuri on palstalle syntynyt?

Mielellään mäkin näkisin enemmän sellaista, että palstalaiset vapaasti vastailisivat toistensa viesteihin ja olisi enemmän sitä vertaistukea ja vertaiskeskustelua. Siitä syystä olenkin ajatellut, että voisin omalta osaltani yrittää vähentää vastailua ja jättää enemmän "tilaa" muillekin. Tällaisia ajatuksia täällä suunnassa... :cry:
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja lumiukko » 20 Huhti 2010, 17:12

Hei vaan..


Haluaisin kommentoida ja yhtyä keskusteluihin mutta jotenkin en vain osaa kirjoittaa mielestäni järkevästi ja ymmärrettävästi asioista.

Vertaistukea täälläkin kaivataan kovin, vointi kaikinpuolin kipujen takia ei mitenkään mieltä ylentävän kirkas. :(
Ota neuvoja kaikilta, mutta päätä itse.
lumiukko
Vakkariniskoittelija
Vakkariniskoittelija
 
Viestit: 143
Liittynyt: 03 Maalis 2009, 16:37
Paikkakunta: Taikamaa

ViestiKirjoittaja fedja » 20 Huhti 2010, 18:02

alaria kirjoitti:Joissain kaskusteluissa voisi auttaa se, että ne olisi näkyvillä vain ja ainoastaan rekisteröityneillä käyttäjillä.

Tuo on hyvä idea. Olisiko kuitenkin hyvä, että tuollaiselle keskustelualueelle annettaisiin luvat pyynnöstä sellaisille, jotka ovat jo kirjoitelleet jonkin aikaa palstalla ja tietäisi, että henkilö on ihan oikeasti sitä vertaistukea, eikä vaan vaikka vakuutusyhtiön nikki, joka kerää dataa varmuuden vuoksi.

alaria kirjoitti:Nyt keskustelu siirtyy private viesteihin tai normaaliin sähköpostiin tai puhelimeen.

Hyvähän tuokin on, jos foorumin kautta on saanut kontakteja. Luultavasti tiettyihin asioihin paras kanava on henkilökohtainen kontakti.

alaria kirjoitti:Vointikin joskus vaikuttaa siihen voiko keskustella palstalla vaiko eikö.

Niin on. Sen takia osittain täällä kyselenkin tätä, koska omakaan jaksaminen ei ole kovin suurta ja tuntuu, että foorumi hiljenee melkein täysin, jos me eniten äänessä olleet vetäydymme. Itse pystyn keskustelemaan palstalla n.1-3 henkilön kanssa kerrallaan. Muiden kertomukset tahtoo mennä väsymyksen ja vähäisen keskittymiskyvyn takia mielessä sekaisin ja ei sitten pysty kommentoimaan.

Kaisalle kommentti, että tuohon vertaistukeen ollaan tähdätty tätä foorumia pystytettäessä, mutta ei olla siinä ihan hirveän hyvin onnistuttu. Me perustajat olemme varmaan sen verran tutkijaluonteisia ja tietopainotteisia, että senkin takia foorumi on voinut ajautua enemmän tietopainotteiseksi. Mutta siinä asiassahan voi foorumikirjoittelu muuttua enemmän vertaistuen suuntaan ü.

lumiukko kirjoitti:Haluaisin kommentoida ja yhtyä keskusteluihin mutta jotenkin en vain osaa kirjoittaa mielestäni järkevästi ja ymmärrettävästi asioista.

Tästä tuleekin mieleen, että tuleeko tällä palstalla sellainen olo, että pitää osata kirjoittaa järkevästi eli tuntuuko rima olevan liian korkealla kirjoittamisen suhteen? Jos näin on, niin sen asian on tosiaankin hyvä muuttua. Sinun jutut lumiukko ovat mielestäni aina olleet ihan ok, niin kuin muidenkin jutut, joten turhan korkealle sitä rimaa ei kyllä kannata asettaa.

Olisikohan tässä nyt hyvä, että me ylläpitäjät vetäydymme hiukan takavasemmalle, josko palsta alkaisi tulla palstalaisten voimasta enemmän vertaistukifoorumiksi? Tietenkin palsta voi hiljentyä täysin, mutta voihan se keskustelu virota sitten taas uudestaan jossain vaiheessa.

Minunkin kirjoittelu on ollut vaihtelevan aktiivista. Välillä jaksaa, välillä ei ollenkaan. Kohtuullisen vähän jaksaa, mutta ylläpitäjän lisäroolissa olen yrittänyt vähän skarpata ja kirjoittaa enemmän kuin mitä jos olisin vain palstalainen.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja Emmä » 20 Huhti 2010, 18:06

Hei
Olen todella kiitollinen teille ahkerille kommentoijille :D
Luulen, että itseni lailla moni vain selailee ja imee tietoa täältä. En ainakaan usko, että toisten kommentoiminen estää uusia osallistumasta. Ehkä jonkinlainen kynnys on yleensä aloittaa ja toinen voi olla epävarmuus omasta tietämyksestään. Rohkaisevaahan tietenkin olisi, jos useammatkin lukijat kävisivät edes huiskuttamassa sivuilla ollessaan. Oma kokemukseni on, että usein aloitan jotain, mutta sitten "kumi sauhuaa", kun tuntuu, ettei omissa jutuissa mitään mieltä :oops: :wink:

Mutta tosiasiahan on, että ei tällainen foorumi toimi, jos ei ole ahkeria osallistujia ja rankaksi käy, jos ylläpitäjät joutuvat yksin hoitamaan kommentoinnin.

Suosittelisin meille itsekullekin(etupäässä lukijoille!)osallistumaan kirjoittamalla edes pieniä välihuomautuksia ja kannustuksia toistenkin murheisiin. :lol:
Emmä
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 16
Liittynyt: 17 Huhti 2010, 19:50

ViestiKirjoittaja CH » 20 Huhti 2010, 19:02

Moi!

Mulla on vähän sama juttu kuin Lumiukolla: luen kyllä juttuja, mutta on jotenkin vaikea kommentoida. Teillä, jotka vastailette, on tosi paljon tietoa ja annettavaa. Mulla on vain omat vaivat, joiden pohjalta voin ymmärtää edes vähän niitä, joilla on jotain samantyyppistä vaivaa. Tuntuu jotenkin niin turhalta vain kirjoittaa vain "yritä jaksaa" ja "parempaa vointia", kun muuta järkevää sanottavaa ei useinkaan ole... :shock:
CH
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 280
Liittynyt: 06 Helmi 2009, 20:11

ViestiKirjoittaja fedja » 20 Huhti 2010, 21:01

Jokaisella palstalaisella on annettavaa omanlaisenaan. Ikävä, että mitä ilmeisemmin ainakin osalle palstalaisista on tullut fiilis, ettei ole mitään sanottavaa ja annettavaa. Varsinkaan, kun se ei pidä paikkaansa. Tuossa asiassa meidän ylläpitäjien on hiukan kurkattava peiliin, että miten tällainen fiilis tällä foorumilla on syntynyt.

Mitä jos unohdetaan rima totaalisesti ja kirjoitellaan mitä mieleen tulee, eikä arvoteta vastauksia sisällöltään hyviin tai huonoihin, järkevään tai ei järkevään. Eikä ainakaan ajatella, että ei ole mitään annettavaa, koska jokaisella on. Erilaiset virtaukset ja viestit ovat erittäin tervetulleita palstalle vastapainoksi tietomäärälle mitä täällä on. Tuollaiset viestit CH mitä sanoit, voivat olla tosi arvokkaita. Tulee huomioiduksi ja kuulluksi.

Joka tapauksessa minun vastausaktiviteettini on jossain määrin vähentymään päin, joten olisi kyllä mukava nähdä, että keskustelu jatkuisi ja jopa aktivoituisi.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 20 Huhti 2010, 22:35

Poistettu.
Viimeksi muokannut tahdonvoimaa päivämäärä 21 Huhti 2010, 17:03, muokattu yhteensä 1 kerran
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 20 Huhti 2010, 22:43

Emmä kirjoitti:Hei
Olen todella kiitollinen teille ahkerille kommentoijille :D
Luulen, että itseni lailla moni vain selailee ja imee tietoa täältä. En ainakaan usko, että toisten kommentoiminen estää uusia osallistumasta. Ehkä jonkinlainen kynnys on yleensä aloittaa ja toinen voi olla epävarmuus omasta tietämyksestään. Rohkaisevaahan tietenkin olisi, jos useammatkin lukijat kävisivät edes huiskuttamassa sivuilla ollessaan. Oma kokemukseni on, että usein aloitan jotain, mutta sitten "kumi sauhuaa", kun tuntuu, ettei omissa jutuissa mitään mieltä :oops: :wink:

Mutta tosiasiahan on, että ei tällainen foorumi toimi, jos ei ole ahkeria osallistujia ja rankaksi käy, jos ylläpitäjät joutuvat yksin hoitamaan kommentoinnin.

Suosittelisin meille itsekullekin(etupäässä lukijoille!)osallistumaan kirjoittamalla edes pieniä välihuomautuksia ja kannustuksia toistenkin murheisiin. :lol:


Niinpä! Paljon hyviä pointteja! Ei se vastaus tartte olla mikään täydellinen tietopaketti, jossa on kaikki pilkut ja pisteen kohdillaan sekä sisältö koostettu tieteellisistä aikakausikirjoista. :D Että rimaa alaspäin vaan sen sisällön suhteen. Monesti rärkeämpää on juurikin se, että osoittaa olevansa paikalla ja lukevansa muiden juttuja ja vaikka parilla sanalla vaan huikkaa asiasta! Silloin ne muutkin, jotka kirjoittaa, tietää että ketjua ainakin luetaan, vaikkei se ehkä aktiivisin ketju kommentoinniltaan olisi. :)

Musta on ollut tosi kiva, että täällä on aktiivisesti pörrännyt ns. Uudempia kuten rautaniska, kaisa, sondra jne. :D Ja tietty CH, mut sä ootkin jo "vanhaa kauraa". ;) )a meidän kullikouruissa sun muissa riittää turistavaa blogissa ja FB:ssäkin! ;)
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 20 Huhti 2010, 23:36

tahdonvoimaa kirjoitti:Moni varmaan ajatteli viime keväänä, että eihän tänne uskalla sit kirjoittaa enää mitään tavallisempaa ja epävirallisempaakaan settiä, jos kerta yksi ylläpidostakin on saanut kenkää vaan siksi, että aukoi päätänsä takaisin hieman raaempaan sävyyn, vaikka osittain aiheesta. Ja en mä tosiaan tarkoita mitään toisten loukkaamista tai huonoa käytöstä, en missän nimessä, vaan ihan myös sitä, että kyllä palstoilla oikeesti pitää olla tunteiden ja aatteidenkin näyttäminen sallittu. Ei saa loukuta eikä nöyryyttä ketää, mutta ei sen tarvitse mitään ylikliinistä hissutteluakaan olla.
Tunteiden ja aatteiden näyttäminen on luonnollisesti edelleen sallittua. Siihen keväiseen episodiin liittyen täytyy nyt sitten huomauttaa, että silloinkaan ei puututtu kiroiluun tai muuten rajumpaan kielenkäyttöön. Silloin puututtiin loukkaavaan ja nimittelevään kielenkäyttöön, jota ei varmaan ole jatkossakaan tarkoitus sallia.

Tähänkin olisi mukava kuulla sitten muidenkin palstalaisten mielipiteitä. Eli oletteko kokeneet asian niinkuin TV? Aiheuttiko tämä episodi "pelkoa" siitä, että mitä palstalle oikein uskaltaa kirjoittaa?tahdonvoimaa kirjoitti:Yks asia joka ehkä auttais, on se, että luotais lisää keskusteluketjuja ja laajennettais tuota kaikennäköistä turinaa ja porinaa - osiota omaksi pääkategoriakseen ja luotaisiin sinne alle enemmän sisältöjä ketjutasolla. Ketjuja, joissa voi oikeesti keskustella vaikkapa tuen tuunaamisesta tai napin paikasta.
Okei. Muiden palstalaisten kommentteja tähän?


tahdonvoimaa kirjoitti:Eli enemmän vaan toimenpiteitä, jotka rohkaisis keskusteluun ja vuoropuheluun myös julkisesti.
Hyvät ideat tämän suhteen on tervetulleita! Eli minkälaisia toimenpiteitä ne vois olla? Ja jos ei nyt heti tule mieleen, näitä ehdotuksia saa mielellään jatkossakin tuoda esille heti, kun tulee mieleen?
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja fedja » 20 Huhti 2010, 23:36

tahdonvoimaa kirjoitti:Niin, siis kyllä omaa motivaatiota syö se. että monotitte mut aikoinanne ulos yllpidosta. Etenkin nyt, kun olisi kuntoa kehittää tätä palstaa, muttei ole mahdollisuuksia, niin olen pistänyt energiani sellaiseen, mihin todella voin vaikuttaa.

Vaikka täällä onkin kivaa ja hyvää settiä, niin se, ettei täällä hirveesti keskusteluita synny, johtuu varmaan osittain just siitä, ettei uskalla oikein enää kirjoittaa omalla persoonallisella ja rempseällä tyylillä, koska todennäköisesti siitä tulee sitten jotain sanktiota, että ilmaisee itteensä suoraan ja reilusti, ja välillä vähän leiskuukin täällä. Koko homma sai mun mielestä vähän turhat isot mittasuhteet, kun täällä annettiin joskun ulkopuolisen tulla aukomaan päätä esimerkiksi kiroilusta jne. ja sitten kun sille tyypille pikkuisen pisti vastaan ja otti yhteen hänen kanssaan, se sanktioituun murhaa vastaavaksi toiminnaksi. Veikkaisin että moni aatteli niin, että jos kerta ylläpitoa voidaan rankaista noin paljon yhden mokan perusteella, niin mitäs täällä sitten itse uskaltaa tehdä? En tiedä, voin olla aivan väärässäkin.

Tällä palstalla ei ole ketään sanktioitu persoonallisesta ja rempseästä tyylistä. Ivaamisen ja loukkaamiseen otettiin kantaa silloisessa episodissa, että sitä ei palstalla suvaita, mutta muuten otettiin kannanotto, että kirjoitellaan vapaasti.

Sanot Tahdonvoimaa yllä oman kantasi ja totuutesi silloisesta episodista. Oma käsitykseni asioiden kulusta, ja siitä miksi sanktioitiin, on täysin eri kuin sinun käsityksesi. Olen sinulle yksityispuolen viestinnässä omalta puoleltani selittänyt syyt miksi ylläpitoyhteistyö ei ole enää mahdollinen, mutta et halua sitä kuunnella ja huomioida, vaan pitäydyt omassa totuudessasi. Koska aloitit tässä julkisen käsittelyn asialle, niin voin omasta puolestani sanoa, että episodin aikana, sen jälkeen ja tässä kuukausi-pari ollessamme yhteydessä olen saanut sinun puoleltasi yksityisviesteilyssä sen verran ivaamista, syyllistämistä ja runttaamista niskaan, ettei yhteistyöhön ole ollut halukkuutta. Sen sijaan ei ole mitään sitä vastaan, että olet palstalla jäsenenä. Jos haluat jatkaa julkista keskustelua tästä asiasta, niin toivon sinun perustavan erikseen ketjun asiasta Palaute -osioon, mutta tässä ketjussa keskustellaan nyt muusta.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 21 Huhti 2010, 00:00

Poistettu.
Viimeksi muokannut tahdonvoimaa päivämäärä 21 Huhti 2010, 17:04, muokattu yhteensä 1 kerran
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 21 Huhti 2010, 00:15

fedja kirjoitti:Koska aloitit tässä julkisen käsittelyn asialle, niin voin omasta puolestani sanoa, että episodin aikana, sen jälkeen ja tässä kuukausi-pari ollessamme yhteydessä olen saanut sinun puoleltasi yksityisviesteilyssä sen verran ivaamista, syyllistämistä ja runttaamista niskaan, ettei yhteistyöhön ole ollut halukkuutta. Sen sijaan ei ole mitään sitä vastaan, että olet palstalla jäsenenä. Jos haluat jatkaa julkista keskustelua tästä asiasta, niin toivon sinun perustavan erikseen ketjun asiasta Palaute -osioon, mutta tässä ketjussa keskustellaan nyt muusta.


Korjaan Fedja hieman. Aloitin julkisen keskustelun siitä, voiko tällä asialla olla edelleen joku yhteys alkuperäiseen ketjun aiheeseen eli ns. keskustelemattomuuteen. Ja jos sillä on, niin nyt sitä asiaa on mahdollisuus ruotia. Ja jossei ole, niin sittenhän se on hyvä juttu, eikä sitä tarvitse enää pohtia.
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Seuraava

Paluu Palaute ja ehdotukset, palstan käyttöohjeita

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa