CH:n CV :)

Palstan käyttäjät voivat kertoa tarinansa

CH:n CV :)

ViestiKirjoittaja CH » 07 Helmi 2009, 19:14

Lensin liukkaalla takaraivolleni kahdesti vuoden sisällä. Molemmilla kerroilla siis liukastuin, ja maahan tullessa kolahti ensimmäisenä takaraivo. Ensimmäisellä kerralla tuli aivotärähdys, toisella ei mitään erityisempää kuin karmea päänsärky. Näiden kaatumisten välillä oli yli puolen vuoden tauko, ja vasta toisen ilmalennon jälkeen aloin pikkuhiljaa oireilla.

Muistelen, että n. 2 viikkoa onnettomuuden jälkeen minulla oli ennenkokemattoman voimakas päänsärky ja autossa matkustaessa sellainen olo, että niskan/pään/kaulan alueella on jonkinlainen paine päällä. Sitten olen jossain vaiheessa hakeutunut hierojalle (elämäni ensimmäistä kertaa), kun niskassa on kivulias, raskas ja outo olo ja päänsärkyjä esiintyi. Päänsärky oli aina sellainen, että se keskittyi kallonpohjan vasemmalle puolelle, eikä löytynyt otetta, jolla sitä alkupesäkettä olisi voinut hieromalla helpottaa.

Aika pian minusta otettiin yksityisellä puolella röntgenkuvat, joita näytin ainakin kolmelle eli fysiatrille/ortopedille. Kukaan ei löytänyt mitään, ja olkia kohauteltiin vaikeroinnilleni. Vuoden kuluttua vaikeroin edelleen, johon silloinen fysiatrini totesi, että "aijaa no sit se voi olla aivokasvain" (!) Tämä ei minua säikäyttänyt; jotenkin tiesin, ettei siitä voi olla kyse. Fysiatrin määräämät magneettikuvat kuitenkin otettiin, eikä hän löytänyt niistäkään mitään moitittavaa. Niinpä röntgen- ja magneettikuvat jäivät hyllylle, enkä enää näyttänyt niitä missään. Tämä oli virhe.

Seurasi vuositolkulla oireita:
- väsymystä, horrosta
- todellisuudesta irtautunutta oloa
- niskasta lähteviä, viiltäviä päänsärkyjä
- raskas olo silmissä, ikään kuin ne pyrkisivät menemään kieroon
- ei j-a-k-s-a pitää päätä pystyssä
- "oikeaa" asentoa päälle ei löydy vaikka kuinka etsii ja kokeilee: jopa makuuasento stressaa
- staattiset asennot, varsinkin istuminen/lukeminen, usein sietämättömiä
- niskaa ja ranteita kihelmöi, usein yhtäaikaa, ja käsissä tärisyttävä olo
- leuassa ja kaulan alueella rasittunut olo, kuin olisi purentavirhe
- niska rahisee kuin siellä pyörisi irtonaisia luunpaloja
- vihlontaa tietyssä kaularangan nikamassa
- tämän saman nikaman kohdalta niskaani tulee tasaisin väliajoin noidannuoli (?)
- episodeja, jolloin pyörryttää ja oksettaa. Pahimmillaan ei pysty kävelemään pyörryttämisen takia, ei onneksi usein näin paha
- solisluiden alue myöskin rasittunut ja vihlova, pahenee kävellessä, kuin olisi juuri kantanut tuntikausia raskasta taakkaa selässä
- toisen solisluun alapuolella ärhäkkä kohta, johon tulee helposti jonkinlainen hermopinne (?) (Tähän on kerran auttanut akupunktio)
- tuntuu kuin kurkussa olisi kova pala, nielemisvaikeudet
- hengityspistokset, jotka kulkevat lapaluiden yläosan, hartioiden, kylkien alapuolen ja solisluiden alapuolen kautta
- vaikeuksia saada henkeä; ranka ei ikään kuin anna tarpeeksi tilaa ilmalle, hikoilu, sydämentykytykset...

Minut ohjattiin alun perin hakoteille, ja niinpä olen harrastanut viime vuodet lähinnä avun hakemista kymmenistä eri paikoista. OMT-fysioterapia oli ensimmäinen paikka, jossa tunnuttiin ymmärtävän oireitani.

11 vuoden oireilun jälkeen Ortonin OMT:n ja fysiatrin vastaanotolla sain yllättäen diagnoosin. Röntgenkuvissa (myös vanhoissa) näkyi "erittäin kyfoottinen" kaularanka, jonka alueen retkahduksesta järkyttyneet lihakset ovat pistäneet toimimaan ihan uudella (i.e. väärällä) tavalla. Että minä yliherkkä hullu olinkin selvä tapaus - siis täh?

En edelleenkään tiedä, olenko "oikea" whiplash-potilas, mutta koen kyllä olevani jonkinasteinen sellainen. Tuolla hakusanalla löysin tämän fooruminkin, ja monet täällä kuvatut oireet tuntuvat tutuilta.

CH

PS. Muokkasin tätä hiukan ja poistin esimerkkikuvan kaularangasta. Olen vihdoin saanut omani CD:lle, joten ehkä laitan sen tänne :)
Viimeksi muokannut CH päivämäärä 14 Syys 2009, 14:41, muokattu yhteensä 3 kertaa
CH
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 280
Liittynyt: 06 Helmi 2009, 20:11

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 07 Helmi 2009, 19:59

Aika pahasti on tossakin kuvassa kaarta väärään suuntaan. Ja kaularangan alaosasta taitaa ensin vielä yrittää kääntyä oikeaan suuntaan... :shock: Eli olisko tossa kuvassa ThI, joka vielä sojottaisi oikeaan suuntaan, mutta heti sen jälkeen jokin on vetänyt C7:n eli seuraavan nikaman sojottamaan jo rajusti väärään suuntaan...
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

Mä en ole edes uskaltanut kattoa omiani..

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 07 Helmi 2009, 20:05

Enkä onneksi saakaan niitä auki, kun ne on CD:llä... Mullakin oli joku maininta joo, että kaularanka lähes kyfoottinen. Fyssari sanoi, että verrattuna vuoden 03 kuvaan muutos oli kamala. Mulle sanottiin, ettö se on ajan kuluessa mennyt tuohon muotoon, kun tukikudos on aikoinaan sanonut poks, räks ja riks ja sitten on vedelty meneen ilman.

Mua niin sapettaa, että jos oisin saanut oikean harkkaohjelman 03, niin oisin nyt elämääkin paremmassa kunnossa. Mutta v---t, kun ei ollut mitään vikaa silloinkaan... Muuten vaan kaikki CV:n kuvaamat oireet... Prkl.
Viimeksi muokannut tahdonvoimaa päivämäärä 20 Touko 2009, 17:28, muokattu yhteensä 1 kerran
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja CH » 08 Helmi 2009, 13:59

Argh! Aina yhtä "mukava" jälkeenpäin kuulla, mitä OLISI pitänyt tehdä... Parempi vaan, Tahdonvoima, että et katso niitä kuvia, jos sun ranka on vain mennyt pahemmaksi. Niitä vääristyneitä mutkia katsellessa tulee suorastaan etovan avuton olo. Täällä tuntuu ihmisillä olevan tuo rankaslangi hallussa, niin laitanpa tähän, mitä minusta on pääpiirteittäin sanottu B-todistuksessa. (Itse en ymmärrä tästä paljoakaan.)

"Kaularanka tuntuu yliliikkuvalta ja inspektiossa kiinnittyy jo huomio siihen, että kaularangan asento on huomattavan kyfoottinen ja lordoosi puuttuu kokonaan (...) Extensiossa ja juuriprovokaatiossa ei voida provosoida oireita (...) Väljänivelinen ranka, joka taipuu joka suuntaan reippaasti ja kivuitta. Kaularangan keskiosassa ei palpaatioarkuutta, mutta C IV-C VI erittäin huteraliikkeinen ja yläraajojen elevaatiossa taittuu heti ventraaliasentoon (...) Potilaalla on selkeä posttraumaattinen kaularangan asennon ja lihastoiminnan muutos, toiminnallinen väljyys ja siihen liittyvät lukko-oireet."

CH
CH
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 280
Liittynyt: 06 Helmi 2009, 20:11

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 08 Helmi 2009, 16:08

No, kaikkia en tiedä, mutta laitetaan nyt jotain tähän. Lordoosissa ranka taipuu eteenpäin. Kun katsot jotain "normaali"rangan kuvaa, esim. täältä: http://www.eorthopod.com/public/patient ... plash.html tai täältä: Spinal Curves

niin huomaat, että sekä kaularangassa että lannerangassa pitäisi olla lordoosi eli rangan pitäisi niiltä kohdin taipua normaaliasennossa eteenpäin. Kyfoosissa se sitten taipuu toiseen suuntaan.

Juuriprovokaatiossa lääkäri on kokeillut, josko jossain liikkeissä tai taivutuksissa tulisi hermojuuriärsytyksiä, eli silloin hermojuurilla olisi vähän knaftisti tilaa tulla ulos selkäytimestä hermojuuriaukkojen kautta. Tai että väärä ryhti tai liiallinen liikkuvuus saattais myös aiheuttaa sen, että sen hermojuuri kinnais johonkin kiinni. Sen huomais sitten helposti esim. käteen säteilevänä kipuna.

Extensio on (kaularangan) taivutus taaksepäin ja flexio eteenpäin. Elevaatio on tietysti kohotus, mutta tota ventraaliasentoa en muista. Ja ilmeisesti sitten liiallinen liikkuvuus välillä aiheuttaa rangan virheliikkeitä ja vastaavia, jotka helposti vetävät nikamat jumiin eli aiheuttavat ns. nikamalukkoja. Siinä syvät lihakset, jotka ovat lähimpänä rankaa ja tukevat rangan pystyssäoloa, kinnaavat itsensä jumiin ja sitä kautta tekevät näitä nikamalukkoja. Sillä syvät lihakset yrittävät suojata sitä tiettyä osaa rangasta, sitä kutsutaan myös suojajännitykseksi. Jos ne syvät lihakset sitten ovat pitkään tällä lailla jumissa, eivätkä pysty toimimaan normaalisti, ne heikentyvät, niiden kontrolli ja verenkierto huononee ja monesti pintalihakset joutuvat tekemään niidenkin töitä rangan tukemisessa. Ja siinä pintalihakset taas ei oo kovin hyviä...
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

Ventraali = vatsanpuoleinen

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 08 Helmi 2009, 18:04

Ventraali = kehon etupuoli, vatsan puoli.
Esim. selkäydinhermot jakautuu on vetraali- ja dorsaalipuolen hermosyihin.
Lat. ventral, maha

Ei ole turhaan kirjoitettu latinaa lukiossa... ;)

Eli vapaasti:
Kun nostaa kädet ylös, niin vatsa/rintaranka yms. taittuu ns. tilttaa eteenpäin. Kertoo siitä, että kinnaa kaula-/rintarangan yhtymäkohdasta ja voi hyvin selittää solisluuoireet, jotka tulee just siitä hartiapunoksesta. Mutta solisluu/hartiaoireiden taustalla on usein vain heikko niska, sanoo mun fysiatri ja fysioterapeutti.

Niskan heikkous/virheasento ikään kuin siirtyy rangassa alaspäin. Voit aatella, mitä käy vaahtomuovikasalle, kun sinne päälle laittaa painoa (pääkuuppa) ja vaahtomuovikasa painuu kasaan. Samalla tavalla ranka elää, jos sieltä puuttuu tuki eli on aikoinaan lihakset yms. rakenteet ottanut damagea. Been there.
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Karpalo » 23 Helmi 2009, 16:16

Olipas hienoa kerrankin kuulla SELVÄLLÄ SUOMEN KIELELLÄ näistä asioista! Tätä kai fysioterapeutti on mullekin yrittänyt kertoa, mutta en ole tainnut oikein ymmärtää... :?
Karpalo
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 29
Liittynyt: 21 Helmi 2009, 11:39

Anna persreiälle valoa

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 23 Helmi 2009, 16:43

Itse oon huomannut, että puolet menee silti ohi, vaikka ois kuinka kerrottu... ;) Mäkin sitten himassa alan miettiä, että mitäköhän se ja se termi sitten tarkoitti... Mulla on niin ihana fyssari, kun se puhuu suomea. Yhdenkin liikkeen nimi on "anna persreiälle valoa", koska pointti on venyttää koko selkäydinkalvoa istualteen, jalka sylissä niin, että pikkulantio nousee ilmaan, kun taivuttaa kroppaa eteenpäin ydin suorana. Siinä jos fyssari ois sen vaan noin selittänyt, en ikinä muistais. Mutta nyt muistan heti koko liikesarjan tosta nimestä... ;)
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 27 Touko 2009, 22:06

Laitanpa tähän vähän pointtereita CH:n tarinan jatkoon, jota on käsitelty vähän muuallakin, niin on helpompi löytää tätäkin kautta.

Tässä ketjussa CH esitteli rtg-kuviaan ja me muut ihasteltiin niitä porukalla:
http://niskavamma.munfoorumi.com/viewt ... c&start=15

Ja täällä on vähän jatkoa niihin rtg-kuviin liittyen:
http://niskavamma.munfoorumi.com/viewt ... =1924#1924
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

Kuntoutusterveisiä

ViestiKirjoittaja CH » 11 Syys 2009, 15:33

Viimeinen kuntoutusjakso on nyt takana. Ja olo on ristiriitainen.

Helmikuussa pään nosto ilmaan & kannattelu selällä maaten oli niin vaivalloista, että sen kummempaa voimanmittausta ei tarvittu.

Toukokuussa päänkannatteluvoimaa jo mitattiin, ja sen todettiin olevan alle puolet normaalista.

Nyt mitattiin seuraavaa: kaulan puoli (eli se kriittisempi puoli) oli HEIKENTYNYT ja vastakkainen (eli selän) puoli vahvistunut. Multa pääsi iso "TÄH?!" Miten lihasvoima voi heikentyä, kun sitä on kuukausikaupalla treenannut päivittäin?

Helmikuusta asti tehdyt liikkeet heitettiin romukoppaan ja nyt lähdettiin sitten ihan alusta, puhtaalta pöydältä. Mun tapauksessa ei niskaan keskittyminen kuulemma toimi, vaikka oireet siellä ovatkin, vaan nyt lähdetään vahvistamaan koko rangan kontrollia kertarysäyksellä. Sain entisten liikkeiden tilalle aika laajan ohjelman erilaisia pilatestyyppisiä liikkeitä, joissa koko kroppa tekee töitä. Mieluummin niitä teenkin kuin niitä, joita oon hinkannut uskollisesti (ja turhaan??!!) jo 7 kuukautta. Mutta aika epäuskoinen olo. Että alusta lähdetään.

Sain jotain sen suuntaisia selityksiä, että yliliikkuvat ja väljät nivelet hankaloittavat kuntouttamista etc. Mutta kyllä silti ihmettelen, miten lihasvoimaa ei tule lisää. Olen kyllä harrastanut kuukausitolkulla kotiliikkeiden lisäksi pilatesta ja treenannut syviä vatsalihaksia. Mutta nekään eivät vaikuttaneet vahvistuneen - ainakaan niin, että niistä olisi ryhdin kannalta apua.

Yliliikkuvat nivelet olivat syynä siihen, että kaularanka reagoi kaatumiseen ryhtimuutoksella. Ja ne ovat kai sitten syynä myös siihen, että tulosta ei tule(?) Mullahan on myös se kummallinen ryhtimuutos kaularangassa, mutta fysiatri ei tunnu noteeraavan sitä ollenkaan, ei muuten kuin toteamalla, että sellainen on. Itseäni jäi mietityttämään, mikä sen ryhtimuutoksen rooli tässä on. Onko kaularangan vastakkaiseen suuntaan kääntynyttä koukkua edes mahdollista tukea millään lihaksilla?

Yksi asia, joka oli hieman parantunut, oli (ylä?)niskan hallinta. Ennen pää kuulemma työntyi helpommin eteen kun esim. nostin käsiä ylös.

Että näillä mennään, ja nyt jään yksin kuntouttamaan itseäni. Ei voi kuin toivoa, että uusien liikkeiden myötä alkaisin joskus huomata olotilassa ja kestävyydessä pysyviä muutoksia. Siis parempaan päin. 8)
CH
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 280
Liittynyt: 06 Helmi 2009, 20:11

Moiks!

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 11 Syys 2009, 16:04

Ehkä tästä tiedosta on apua? Mun fysiatri ja fyssari selittää lihasheikkoutta hermojen venytysvammalla. Jos hermo ei ole parantunut tai sen toiminta ei ole normaalia, on ihan sama, kuinka paljon hinkkaa liikkeitä. Fyssari sanoo aina, että hermovamman seuraus on syvien lihasten halinnan pettäminen ja heikkous. CST:llä pyritään elvyttämään hermoja ja näin ollen myös lihastoimintaa. Lisäksi opetellaan jatkuvasti kropan uutta hallintaa niillä koordinaatioliikkeillä. Mäkin olen löysä ja liikkuva, mutta ei se kuulemma ole kuntoutumisen este - vielä. Ehkä vuoden päästä voi olla, jos CST:tä antaa liian pitkään... Mut ei siitä nyt tarttis huolehtia.

Ja kerran suoraksi kääntynyttä rintarankaa ei saa enää normaaliksi ikinä mut lihastuella pystyy tehokkaasti estämään lisäsuoristumisen ja pysymään kasassa. Fyssari sanoi just viimeksi, että lähes poikkeuksetta pahasti niskaongelmista kärsivillä on suoristunut ryhti ja mahdollisesti korostunut kyfoosi... Se on merkki siitä, että ranka on päässyt lurpsahtaan väärään asentoon, mut voi sen kanssa kuulemma elää. Vaatii vaan täydellisen lihashallinnan.

Hoppas att hjälpte. :)
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Pään kannattelu

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 11 Syys 2009, 16:06

Mielenkiinnosta... Mikä sit ois normaali päänkannatteluvoima? Se, että jaksaa seisoa ja kävellä koko päivän, mut paljon sitä nuppia pitäis jaksaa sit kannatella koukistajatestissä?
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Ja häh...

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 11 Syys 2009, 16:11

Tuli myös mieleen, että onkos se fyssaris tsekannut, että se koukistajaliike menee oikeeseen paikkaan? Siis vaikutus. Niin moni tekee sen kuulemma juuri noin, että takaosan lihakset tekee työn, eikä syvät lihakset etupuolella. Mut se liike pitää tehdä millin tarkasti oikein tai on ihan turha. Mut kai ne on sulta säännöllisesti sen tsekannut Ortonissa? On kyllä hassua, etteikö noi liikkeet ois tuottanut mitään tulosta. Tuntuu niin erikoiselta. Onkohan ne sit carmasti riittävän kohdistettuja just siihen tiettyyn nikamaväliin, mikä on löysä/kakkana?! En mää tiiä, nää on nyt vaan yhden tohelon arvauksia...
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Re: Pään kannattelu

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 11 Syys 2009, 17:22

Omituinen juttu sulla kyllä, CH. Siitä olen kylläkin ihan samaa mieltä ton fyssarin kanssa, että onkin aika lähteä puhtaalta pöydältä ja ottaa koko ranka mukaan treeniin. Sitähän mieltä olen ollut aiemminkin.

Tossa tulee nyt vaan se tyypillinen ongelma näiden KELAn kuntoutusjaksojen kanssa, että muutama viikko aktiivista kuntoutusta ja sen jälkeen se loppuu kuin seinään. Ei mitään jatkoja ja jatkoseurantaa tai ohjausta. Ja se, että ihan täysin omin voimin jumppaat seuraavan puolen vuotta ei sekään ole oikein hyvä ratkaisu. Sitähän pitäisi jatkuvasti seurata ja ohjata edistyksen mukaan ja edistyksen mukaan myös muokata ohjelmaa haastellisemmaksi. Se ei oikein onnistu, jos vaan omin voimin joudut niitä liikkeitä hinkkaamaan. Pelkkä toistojen ja sarjojen lisääminen kun ei taida oikein riittää pidemmän päälle, puhumattakaan siitä, että mahdollisten virheiden korjaaminen jää kokonaan. Jotenkin näiden KELAn kuntoutuksiin toivois kyllä jonkunlaista systemaattista jatkoa ja seurantaa, että niistä tosissaan olis hyötyä pidemmän päälle...

Niin joo, minkäslainen sen Ortonin fyssarin osaamistausta muuten oli?


tahdonvoimaa kirjoitti:Mielenkiinnosta... Mikä sit ois normaali päänkannatteluvoima? Se, että jaksaa seisoa ja kävellä koko päivän, mut paljon sitä nuppia pitäis jaksaa sit kannatella koukistajatestissä?


En tiedä, mikä olis tavoitearvo, mutta yhdessä tutkimuksessa oli sitä tutkittu (ilmeisesti "terveiden" osalta). Siinä naisilla keskiarvo oli 60 sekuntia ja miehillä 99 sekuntia...
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

Just

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 11 Syys 2009, 17:35

Osut kyllä DD niin naulan kantaan ton julkisen puolen tarjoaman kuntoutuksen kanssa. Eihän potilasta voi heittää noin vaan pihalle ja ilmoittaa, että koita selvitä.

Jaa, että 60 sekkaa. Eli mä mun kahden minuutin kanssa oon siis reilusti hyvä. ;) Pakko kai alkaa uskoa fyssaria, et se falski tulee sieltä C7/TH1-tasolta, vaikka kuinka väitän muuta eli yläniskasta. Mut siellähän se huono hallinta sit tuntuu, päässä, huimauksena/kehon hallitsemattomuutena.

Ens kerralla saan onneks lisää hartsutasoa vahvistavia liikkeitä! Mikäli siis hermosto ei separoi. Kattellaan. On tää kuntoutusrumba niin perseestä kaiken kaikkiaan.
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Seuraava

Paluu Käyttäjäesittely

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron