Mordi esittäytyy pikaisesti, ennen kuin taju lähtee..

Palstan käyttäjät voivat kertoa tarinansa

Mordi esittäytyy pikaisesti, ennen kuin taju lähtee..

ViestiKirjoittaja mordi » 25 Marras 2012, 20:00

Moro!

Uusi niskoittelija täällä. Olen jo joitakin vuosia sitten tutustunutkin näihin vertaistukifoorumeihin, mutta nyt vasta sain rekisteröidyttyä kun kesken työvuoron viime yönä lanssilla sairaalaan pyörtymiskohtauksen takia.

Itsellä oireet alkoi n. 12 vuotta sitten, 15-kesäisenä. Puutuilemiset, kasvo-oireet, pääkivut sun muut. Ihan normisettiä. Yksi ilta sitten teininä istuin keittiönpöydän ääressä ja kops, putosin penkiltä lattialle ihan tuosta vain. Niskat ja päälaen lihakset aivan tulessa ekat pari viikkoa, tutkimuksia, neurologilla ja päivystyksessä ravaamista jne. Huimasi niin maan perkeleesti, välillä ei uskaltanut jaloilleen nousta ollenkaan.

Aivokasvaimen pelko (omassa suvussa todettiin hieman ennen omien oireiden alkua yksi aivokasvaintapaus) oli läsnä kauan aikaa, ennen kuin sain omasta mielestäni tarpeeksi vakuutteluita lääkäreiltä että olin terve. Google on ahdistuneen / pelokkaan pahin vihollinen. Se antaa ensimmäisenä oireisiin sopivat, pahimmat, todennäköisesti piakkoin kuolemaan johtavat sairaudet kuten aivokasvaimet ja muut syövät. Johtuen kai siitä että ihmiset nyt klikkailevat kyseisiä eniten, ja niitä myös haetaan eniten... Niitä se Google sitten myös ensimmäisenä tarjoilee. Ruokin itse pelkojani kauan aikaa.

Lääkärit sitten totesivat että "GAD" (yleistynyt ahdistuneisuushäiriö), paniikkihäiriö, sekä keskivaikea masennus. Salakavalasti taustalla olivat muodostuneet osaksi jokapäiväistä elämää.
Niskaoireet (huimauskohtaukset sekä muut) laukaisivat paniikkikohtauksia, aiheuttivat tätä kautta lisää stressiä ja ahdistuneisuutta, ja sitä kautta myös lihaskireyttä, ja oireet pahenivat kaikin puolin.

Lääkitsin itseäni 6v ajan, jonka jälkeen pääkopan oireilut hävisivät, ja niskaoireisiin oli jo tottunut. Nyt sitten viime yönä, vuosien ja vuosien tauon jälkeen, pamahti oireet oikein täysillä päälle, ja meinasin pyörtyä useampaan otteeseen. Mitenkään päin ei ollut enää hyvä olla, ja silmissä sumeni -> Lanssi paikalle. Heti kun kättä nosti sen verran että puhelimen laittoi korvalle, alkoi päätä, yläselkää, hartioita ja niskaa polttaa ja silmissä sumenemaan. Verenkiertohäiriöhän siellä sitten oli. Kaularangan lihakset niin juntturassa, että verisuonet läjässä ja lytyssä, eikä veri kierrä enää.

Nyt odotellaan lähete kourassa sairaslomalaisena että pääsee maanantaina aukomaan paikat... Kokeiltu on nuorempana jo 10x fysioterapiaa, kaikenmaailman sähköhoitoja sun muita... Ei auttanut.

Mitä hoitomuotoa suosittelisitte?
mordi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 6
Liittynyt: 25 Marras 2012, 19:09

ViestiKirjoittaja torvelo » 25 Marras 2012, 20:11

niska on epäkiitollinen hoidettava. se mikä sopii toiselle ei välttämättä sovi muille. pitkäkestoisia hoitoja, 10x on hyvä alku, mutta jos on pahat "jumit", niin ottaa pitedemmän ajan.
yritä päästä osaavalle omt-terapeutille, kysy osaako auttaa, mielusti joka ymmärtää niskavaivoja.

-torvelo-

ps. kuolemantautipelkoja ollut myös täällä, ennen oikeaa diagnoosia.
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

ViestiKirjoittaja mordi » 25 Marras 2012, 20:30

Juu, tässä lähistöllä itseasiassa ihan pätevän oloinen OMT-fysioterapeutti jolle soittelen heti kunhan maanantai koittaa. Tänään riitti noin 15 minuutin matka auton ratissa kun alkoi jo niskaa polttamaan, ja lievää huonoa oloa pukkaamaan. Siinä rauhallisesti osasinkin kokeilla helpottaisiko tietyissä asennoissa, ja mitä alempana käteni olivat ratissa sitä parempi oli olla.

Muuten tässä on nyt taas tätä tuttua puupää-oloa, pää tuntuu puulta ja kireyttä havaittavissa enemmänkin, varsinkin päälaella.

ps. Saako udella sen verran, että oliko "oikea diagnoosi" niskaan liittyvää vai jotain vakavampaa?
mordi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 6
Liittynyt: 25 Marras 2012, 19:09

ViestiKirjoittaja mordi » 26 Marras 2012, 23:39

No nyt on sit OMT:ssä käyty. Pari kertaa kerkesi koittaa mobilisoida nikamia lapojen välistä niin tuli jo niin etova olo että terapeutti keskeytti hoidon kokonaan. Fysioterapeutilla heräsi epäilys myös autonomisen hermoston häiriöstä oireiden perusteella. Kotimatka meni taksilla kurvaillen, ja kävelymatka taksista kotiovelle vaikutti ylivoimaisen vaikealta huonon olon takia jo ennenkuin ehdin astua taksista ulos.

Huomenna lääkäriin ottamaan joku random diagnoosi. Todennäköisesti tarjoaa paniikkihäiriötä..?
mordi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 6
Liittynyt: 25 Marras 2012, 19:09

ViestiKirjoittaja Rautanaula » 27 Marras 2012, 13:21

Mulla oli eilen aivan hirveä olo naprapaatin jälkeen. Olis varmaan kannattanu maata vaan sohvalla loppupäivä, mutta mites 1,5-vuotiaan kanssa. Nyt onneks parempi olo jo, mutta jatkuva etova olo on jo vähän niinku normaalitila. Autonomisen hermoston häiriötähän se, näin mäkin oletan.
Rautanaula
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 376
Liittynyt: 23 Loka 2012, 13:43

ViestiKirjoittaja Ruska83 » 04 Joulu 2012, 00:01

Mordi, kovin tutulta kuulostaa. Itselläkin niskat laukas paniikkihäiriön+lievän masennuksen..ja nimenomaan niin päin, toisin kun mitä mieltä n.3 eri lääkäriä on jotka vierittäisi mielellään kaikki oireet paniikkihäiriön piikkiin..kummasti vaan ei ollut mitään ahdistusta eikä mitään ennenku huomas ettei se jokapäiväinen huimaus+pahoinvointi+pökkelöolo jne lähdekään yhtä nopeasti pois mitä tuli. Itselläkin usein niskat ja lapojenväli tuntuu olevan tulessa ja oon itsediagnosoinu vaikka mitä aivokasvainta itselleni.
Osaatko sanoa miksi sinulla yhtäkkiä alkoi taas olo huononemaan? Oletko saanut apua oloosi?
Ruska83
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 49
Liittynyt: 20 Elo 2010, 10:47
Paikkakunta: Tampere


Paluu Käyttäjäesittely

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron