Tahdonvoiman tarina (myös http://taistelijat.blogspot.com)

Palstan käyttäjät voivat kertoa tarinansa

Tahdonvoiman tarina (myös http://taistelijat.blogspot.com)

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 25 Tammi 2009, 05:04

My story: Typistetysti koko show vuosilta 03-08.

KUINKA KAIKKI ALKOI?

Vuoden 2003 heinäkuussa Tahdonvoimaa kaatui moottoripyörätunnilla paikoiltaan oikealle kyljelleen ja pyörä kaatui hänen päälleen. Heti kolarin jälkeen Tahdonvoimalla ei ollut vaivoja. Syyskuussa 2003 Tahdonvoimalla alkoi viiltävä päänsärky, tinnitus, näköhäiriöt ja hiljalleen myös huimaus. Pian koko vartaloa eli käsiä, jalkoja ja kasvoja viilteli.
Tahdonvoima oli tuolloin yliopisto-opiskelija ja kävi osa-aikaisesti töissä. Työstään hän ei kyennyt suoriutumaan kivuliaan ja sekavan olotilansa takia ajalla syyskuu 2003 - maaliskuu 2004, vaan eli Kelan opintotuella, koska asiantuntijat virheellisesti väittivät, ettei sairaspäivärahaan olisi ollut perusteita. Sairaslomat olivat lyhyitä pätkiä, koska Tahdonvoimaa pidettiin täysin terveenä.

Tahdonvoimalla ei missään vaiheessa diagnosoitu niskan retkahdusvammaa, vaikka häntä tutkittiin runsaasti ja oireisto oli hyvin hankala. Tahdonvoima hakeutui omalla kustannuksellaan ja saamallaan diagnoosilla (tension neck) fysioterapiaan. Oireisto rauhoittui 6 kuukauden sairastelun, levon ja fysioterapioiden jälkeen. Tai niin Tahdonvoimaa luuli.

JA UUTTA KAATUMISTA KEHIIN

2008 Tahdonvoimaa liukastui ensin kotipihassaan helmikuussa ja myöhemmin työpaikan laivaseminaarissa maaliskuussa murtaen tuolloin myös vasemman kyynärpäänsä ja retkauttaen niskansa molemmilla kerroilla. Tahdonvoimaa kävi kahdella yksityisellä fysiatrilla (Terveystalossa ja Koskiklinikalla) molempien kertojen jälkeen välittömästi.

Kaksi viikkoa helmikuisen kaatumisen jälkeen Tahdonvoiman niska meni täysin jumiin. Päätä ei voinut liikuttaa milliäkään. Myös yläniska kipeytyi hiljalleen. Helmikuu 2008 -fysiatrikäynnin perusteella diagnosoitiin oikean olkapään vääntövamma, hoidoksi määrättiin perinteinen fysioterapia. Epikriisissä luki myös niskan retkahdusvamma, mutta lääkäri ei kiinnittänyt huomiota Tahdonvoiman pahenevaan niska- ja hermo-oireistoon, vaikka hän mainitsi siitä monesti.

Maaliskuisen laivaseminaarissa tapahtuneen kaatumisensa jälkeen Tahdonvoimaa hakeutui heti ensiapuun yleislääkärille sekä uudelleen samalle fysiatrille niskaoireiden selkeästi pahennuttua. Häntä huimasi nyt myös makuullaan, lisäksi hänellä oli vuorotellen hiki ja kylmä, näkö- ja kuulohäiriöitä sekä sekavuutta. Päänsärky ja kokovartalosäryt olivat samanlaiset kuin vuonna 2003 ja nyt molemmat fysiatrit diagnosoivat 'lievän' niskan retkahdusvamman.

HOIDOT?

Hoitoon kukaan ei osannut ohjata. Toinen suositteli OMT:tä, toinen perinteistä fysioterapiaa. Molemmat olivat liian rajuja hoitoja ja oireet pahenivat.

VIHDOIN APUA

Huhtikuun lopussa 2008 Tahdonvoimaa löysi vihdoin yksityisen fysiatrin, joka oli erikoistunut niskan retkahdusvammoihin. Hän tutki Tahdonvoiman huolellisesti ja osasi sanoa heti hermo-oireiden perusteella, että kyseessä oli selkeä hermokudosretkahdusvamma ja oireiston paheneminen viittasi väärään kuntoutusmuotoon. Uudeksi kuntoutusmuodoksi tuli hermotasolla vaikuttava craniosacraaliterapia.

Fysioterapeuttikin epäili, että koska 2003 sattunutta vammaa ei diagnosoitu/hoidettu, niin uudet liukastumiset vain provosoivat pinnan alla ollutta oireistoa. Tahdonvoimaa olikin ihmetellyt viisi vuotta, miksi hänellä koko ajan oli niska- ja hartiaoireita, korvien lukkiutumista, välillä kasvot puutuivat, särki päätä, lapaa, nivusta jne. Enimmäkseen oikealla puolella. Lisäksi ilmestyi kuin tyhjästä autonomisen hermoston vaivoja, huuliherpes, kyhmyruusu, verenpainetta ja muutenkin oikea puoli vartalosta oli koko ajan hankala. Koko Tahdonvoiman ranka oli myös oudon jäykkä.

MIKÄ SHOW...

Tahdonvoimaa kävi 2003-2008 yhteensä noin 70 kertaa eri alojen lääkäreillä näiden epämääräisten oireiden takia. Häntä tutkittiin sekä yksityisellä että julkisella puolella, eikä kukaan osannut epäillä moottoripyöräkaatumisen aiheuttaneen retkahdusvamman jo vuonna 2003. Todellisuudessa diagnoosi saatiin vasta vuoden 2008 kaatumisten jälkeen, ja kuntoutus aloitettiin 2008 toukokuussa 5 vuotta ensimmäisen kaatumisen jälleen. Kuntoutus jatkuu edelleen, mutta tunnelin päässä on valoa.

Edit 15.4.09
TAISTELU TERVEYDESTÄ KIIHTYY
Juttuja ajalta 1.3.08 - 14.4.09

- takana 23 käyntiä CST:tä ja tunteja omia harjoituksia

- en ole enää pystyyn kuollut Tsernobyl-tundramänty

- 4 käyntiä hoitavalla fysiatrilla
1. Diagnoosi + kliininen tutkimus + lähete MRI:hin varmuuden vuoksi (suljettiin pois välilevyvamma)
2. Diagnoosin tarkennus + hoitosuunnitelman tekeminen + kipulääkityksen säätäminen
3. Kortisonipiikillä C0-hermot lamattiin, eikä ole sen jlk sattunut + kipulääkityksen pienentäminen
4. SVB-todistus + kuntoutusuunnitelma osapäivätyöhön palaamiseksi --> Kela hylkäsi

- ranka toimii välillä normaalisti mutta suurimmaksi osaksi ei, koska puuttuu lihastuki

- kaulan koukistajia on hinkattu 10:kk, alkaa jo näkyä tulosta

- ojentajaliikkeitä 6 kk:tta (tukea hartian kohdalle)

- altaalla n. 2 x viikossa n. 25 minuuttia lähes koko vuoden ajan

- neuraalikudospumppauksia tehdään 3 kertaa päivässä ja niiden tekeminen jopa onnistuukin nykyään, kun ei kinnaa koko ajan

- ranka väsyy tosi helposti ja täytyy olla huolellinen, ettei mene ylirasitukseksi

- istua jatkaa, jos on pakko, 1-2 tunnin, seisoa ehkä 25 minuuttia - mutta staattiset asennot on pahoja

- kivut on aika hyvin veks, syön enää yhden Triptyl 12,5 mg iltaa vasten ja senkin vain rauhoittaakseni kalvoja

- jos kipua on, se on yksittäisessä kohdassa (paine nenässä tai polttelu hartian kohdalla), ne on ne, jotka pahiten räjähti

- hermosto sekoilee yhä harvemmin, lähinnä ylirasituksen takia

- luotto kalvoteoriaan on kasvanut matkan varrella

- syntynyt arpi kiristää oikeella puolella, mikä vammautui pahemmin

- olo on toiveikas ja positiivinen- tavoite: kunnossa 2012. ;)

- mutta helvetisti työtä ja sinnikkyyttä tämä on vaatinut

- Tsemppiä muille kuntoutujille! :) Uskokaa itseenne.
Viimeksi muokannut tahdonvoimaa päivämäärä 18 Huhti 2009, 17:29, muokattu yhteensä 3 kertaa
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja jumppaaja » 04 Huhti 2009, 23:52

Moi Tahdonvoimaaa ja kaikki!

Olen lukenut teidän tarinoita, olette upeita!

Tällä hetkellä en muista, kuka puhui mistäkin, Tahdonvoimaan tarinasta jäi mieleen mm. ne kyhmyruuusut, mul kans jalkaterät ja varpaat tulehtuneita melkein aina. Lekurikin ihmetelly niitä, ei reumaa.

Olen selkäpuolella pari viestiä kirjottanut, nyt on niskatkin lopullisesti vääntyneet, ja leuat, ,taas rintakipu, kuin joku koittaisi mankeloida mua ees taas. Tein "testamentinkin", eli kuinka käsitellä kissaani, jos tulee lähtö. :D , Voimaa kaikille, kyllä tämä tästä.

T. Jumppaaja
jumppaaja
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 19
Liittynyt: 21 Maalis 2009, 02:03

Terve Jumppaaja!

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 05 Huhti 2009, 00:03

Tervetuloa rinkiin!

Tai siis harmi, että joudut kuulumaan tähän sakkiin. ;) Me ollaan
"Todella Kylmä, jopa jäinen, Rinki - Tosielämän vilttiketju".

Kiva, että kyhmyruusut jäi mieleen meitsistä... Ikäväkseni joudun kertomaan, että ne olikin streptokogin aiheuttamia tulehtumia päänahassa. Noh, vittumaisia silti... ;) Mulla noi tulehtumiset tuli ärtyneestä hrmostosta. Onneksi nyt on alkanut hiukkasen elpottaan, kun oon käynyt hoidoissa vuoden.

Oletko Jumppaaja telonut sen niskas jossain? Kirjoittele joskus, kun jaksat/ehdit/saat flow-tilan sun tarinasi tänne meidän muiden joukkoon. Voidaan sit porukalla pähkiä ja ihmetellä oireitas ja vetää tks-risti-kakkosta siitä, keneltä löytyy samanlaisia! ;)

- TV
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 09 Heinä 2011, 00:59

Moro!

Enpähän ole saanut tätäkään ketjua päivitettyä aikoihin, mutta blogia sitäkin innokkaammin. :)

Kuten osa tietääkin, viimeset 9 kuukautta on ollut menossa kropan suurin rasitusprojekti sitten vammavuoden 08-09 jälleisen kuntoutuksen alkuvaiheen. Olen kantanut kaksosia kohta 9 kuukautta ja tällä niskalla ja hermostolla se ei ole ollut kovinkaan helppoa.

CST-fyssarilla en uskaltanut käydä ennen rv 36:tta, ettei vaan tulisi ennenaikaista synnytystä, eikä muutenkaan vaikutettais hermojen käsittelyn kautta pikkuisiin, vaan annettiin luonnon hoitaa hommat. Nyt kävin ensimmäisen kerran rv 37:lla, koska oli pakko. Alkoi olla jalat niin jumissa, että epäilin jo omaa synnytyskyvykkyyttäni ja tällä hermostolla välttelen sektiota kuin ruttoa. Mitä vähemmän pistellään rankaan tai syödään lääkkeitä, sen parempi.

Nyt maanantaina 11.7 käynnistetään synnytys, koska lapset ovat riittävän isoja, kohtu ylivenynyt ja äitin ranka sanoo sopimuksen irti kantamisesta. Kaikki veto kohdistuu tuogon C7-ligamenttiin, närästys alkaa OIKEASTI häiritä, keuhkot on täysin jumissa ja jalat ei kanna. Kipu säteilee lonkkiin, häpyhermoon ja alaselkä on tulessa huolimatta niskatuesta ja SI-niveltukivyöstä. Viikot 32-34 makoilin lähes pelkästään verenpaineen ja riskiviikkojen takia ja silloin olo olikin parempi. Nyt taas, kun on puuhatsellut enemmän, vointikin on aika uupunut.

Onneksi kotona on kaikki kunnossa, ja ihana mies on kantanut, nostanut ja vääntänyt kaiken painavan, hankalan tai erityisen. :) Enää puuttuu vauvat, eivätkä hekään kauaa. Toivon sydämeni pohjasta, ettei heidän niskojaan jouduta vääntämään imukupilla, tosin jos siihen mennään, niin lääkäri ja fyssari ovat onneksi luvanneet tsekata heidät sit myöhemmin. Esim. Jenkeissähän vastasyntyneitä ja etenkin ahdingossa olleita/toimenpidesynnytyksen kokeneita vastasyntyneitä hoidetaan monesti höyhenenkevyellä CST:llä. No, vielä ei tarvitse murehtia! :) Maanantaina sit mennään niin, että hoplaa... :D

Iloista viikonloppua ja kuullaanpa taas!

Jahka saan fyssarilta synnytyksen jäkeisiä kuntoutusliikkeitä ja kehittelen uusia variaatioita vanhoista liikkeistä ko. tilaa varten, pistän niitä jakoon hoidot -ketjuuni. :) Seuraava hoito onkin jo 18.7. Aaaah, ihanaa!!! En muista koskaan pitäneeni näin pitkää väliä CST:ssä...
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 23 Heinä 2011, 03:56

Pari terhakkaa pikkumimmiä syntyi 12.7 sisukkaan alatiesynnytyksen jälkeen sektiolla. :) Ei mahtu Iita liian löysistä nivelistäkään maailmaan otsatarjonnassa. ;) Vauvat voi mainiosti mutta äiteeseen iski joku käsittämätön kuumepöpö, ja jouduttiin takaisin sairaalaan eilen. Lähdin kotiin virtsaputkentulehdusdiagnoosilla, joten epäiltiin liittyvän siihen. Tänään pistettiin tipalla suoneen antibioottia, ei vaikutusta. Yöllä nousi taas kuume yli 38. Tulehdusarvot vain 30, hb nyt 100 ja ei kipuja. Kummallista on. Liekö käynyt niin, että ylirasittunut hermokudos aiheuttaa jälleen kroonista kuumetta, mikä tarkoittaa sitä, ettei kotiin ole pääsyä, ennen kuin se saadaan laskemaan.

Luonnollisesti koko kroppa on aivan tulessa sairaalan sängystä ja huonosta imetysasennosta, joten vituttaa tälkä hetkellä melko kovasti. Jokainen päivä täällä vie niskaa huonompaan kuntoon.

Huomenna täytyy tiedustella mahdollisuutta kotisairaanhoitoon, täällä tulee hulluksi ja entistä sairaammaksi vaan. Eikä kaksosten kanssa elo synnytysvuodeosastolla ole kovinkaan helppoa. :(

No katsotaan, kuinka käy! Raportoin taas lisää täällä tai blogissa.

Onneksi prinsessat voivat hyvin ja ovat ihania, kilttejä pirpanoita. :) :) Parasta, mitä maailma voi antaa! <3
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja torvelo » 23 Heinä 2011, 06:44

tupla onnitelut TV.

-torvelo-
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

ViestiKirjoittaja Ippe » 23 Heinä 2011, 14:43

Onnittelut ja kaikkea hyvää pikku prinsessoille ja vanhemmilleen! Äiteelle pikaista paranemista.
Ippe
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 155
Liittynyt: 07 Loka 2010, 11:32

ViestiKirjoittaja anzqu » 23 Heinä 2011, 14:53

Tuplaonnittelut pienistä prinsessoista ja pikaista toipumista TV!
anzqu
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1221
Liittynyt: 31 Maalis 2011, 17:43

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 24 Heinä 2011, 22:56

Tääääänx! :D Kohtutulehdus ja virtsatieinfektio diagnoosina päästivät tänään kotiin, kun saatiin senkka 19:sta.

Sen voin todeta, että aivan turha yrittää selittää hermoston herkkyydestä tai autonomisen hermoston toimintahäiriöstä uskottavasti gynelle. Imetyksen jlk verenpaine joka kerta 180/100 ja pieni kuume sairaalassa, ja meinattiin joutua jäämään sen takia osastolle pidemmäks aikaa. kun lopetan imetyksen (eli hermokudos ei venyty käsien kohdalta) verenpaine tippuu muutamassa minuutissa normaaliksi. ;) Hyvä puoli on se, että pystyin ajamaan itseni sellaiseen outoon "transsi"tilaan Triptylien ja ajatuksen voimalla, että saan paineet ja kuumeen kuriin imetyksen jälkeen. Joo, kuuostaa taas aivan kajahtaneelta mutta minkäs teet, kun kroppa on mitä on. ;)

Toivottavasti saadaan nyt olla kotona! Parin pvän tiputus ja 10 pvän antsakuuri hoitanee asian.

Prinsessat ovat aivan ihania. Kovin on vaan heppoisen tuntuiset niskat molemmilla... <3 <3
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Orkidea » 24 Heinä 2011, 23:39

Tuplaonnittelut perheenlisäyksen johdosta ja äidille pikaista paranemista! Kiva, kun olette kuitenkin päässet taas kotiin! :D hurjalta kuullostaa noi imettämisen jälkeiset paineet :shock: , mutta hyvä kun saat ne kuriin kuitenkin!
Orkidea
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 515
Liittynyt: 07 Loka 2010, 13:46

ViestiKirjoittaja Donnuska » 25 Heinä 2011, 02:12

Paljon onnea perheenlisäyksen johdosta! Toivottavasti itsekin paranet pian.
Donnuska
Kiivas niskoittelija
Kiivas niskoittelija
 
Viestit: 213
Liittynyt: 15 Loka 2009, 14:13

ViestiKirjoittaja mariela » 25 Heinä 2011, 10:10

Kovasti onnea tahdonvoimalle ja perheelle! :)
mariela
Innokas niskoittelija
Innokas niskoittelija
 
Viestit: 63
Liittynyt: 11 Marras 2010, 15:05

ViestiKirjoittaja kojootti » 27 Heinä 2011, 19:52

Onnea, onnea :!: Muista pitää myös itsestäsi huolta vaikka lastenhoito viekin aikasi melko tarkkaan. Aina on uskallettava pyytää apua kun siltä tuntuu :D
kojootti
kojootti
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 446
Liittynyt: 03 Maalis 2011, 14:34

ViestiKirjoittaja Kaisa » 28 Heinä 2011, 08:10

Valtavasti onnea tyttöjen maailmaantulon johdosta! Olet todellinen taistelija. Ikävää, että sait tulehduksia palkinnoksi ponnistelusta, mutta sellaistahan se elämä on, että palkinnot ovat joskus epäpalkintoja.

Minua huvitti, kun huomasit vauvojen niskat heppoisiksi. Niitähän pelkää aina muutenkin, mutta kun itsellä rämä ranka, niin kiinnittää huomiota toisten pään asentoihinkin ja ajattelee, että auts!

Kyllä koville joudut imettämisien kanssa. Tai siis niskasi joutuu. Muutoinhan ímettäminen on mukavaa puuhaa.

Minullakin on kaksoisveli. Oli mukavaa kasvaa niin "liki" toista. Oli aina leikki- ja tappelukaveri lähellä.

Tsemppiä ja taistelutahtoa toivottaa Kaisa
Kaisa
Vakkariniskoittelija
Vakkariniskoittelija
 
Viestit: 81
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 09:55

ViestiKirjoittaja lumiukko » 28 Heinä 2011, 10:59

Tuplaonnittelut perheenlisäyksen johdosta koko perheelle.
Ota neuvoja kaikilta, mutta päätä itse.
lumiukko
Vakkariniskoittelija
Vakkariniskoittelija
 
Viestit: 143
Liittynyt: 03 Maalis 2009, 16:37
Paikkakunta: Taikamaa


Paluu Käyttäjäesittely

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa