niskavaivainen ilmoittautuu

Palstan käyttäjät voivat kertoa tarinansa

niskavaivainen ilmoittautuu

ViestiKirjoittaja Reli » 19 Maalis 2011, 13:23

Päätin liittyä tänne koska ihmisten kuvaukset liittyvät juuri niihin vaivoihin mitä itsellänikin on. Olen 18-vuotias opiskelija, ja opiskelen käsityöalaa kolmatta vuotta. Ennen ei niskojen kanssa ole ollut ongelmia, mutta vaivat ovat alkaneet tulla intensiivisesti viimeisen puolen vuoden aikana, ja pahentuneet viimeisen parin kuukauden sisällä. Stressiä on viimeaikoina ollut paljon, mikä näemmä viimein laukaisi kaiken lopun.

Elikkäs, koko niska-hartia-selkä-seutu on jumissa, joka aiheuttaa epätodellisen, pyörryttävän olon. Lisäksi kipu säteilee oikeaan leukaperään ja korvaan, rintakehään, käsivarsiin ja jalkoihin, varsinkin oikeaan lonkkaan ja nilkkoihin, ainakin luulisin näiden aiheutuvan tuolta kannatinlihaksista. Kivun lisäksi puutumista jaloissa ja käsissä. Venyttely auttaa hieman jalkakipuihin, mutta epätodellinen olo vaan pahenee niskoja venytellessä.

Tilannetta ei auta viimevuonna todettu paniikkihäiriö, jonka ansiosta niskavaivojen aiheuttama 'kuolemanpelko' ja paniikki ovat jokapäiväinen vaiva. Lääkäriajan sain ensiviikon torstaille, toivottavasti tämä alkaa selvitä silloin. Mutta mielenrauhaa tämä odottelu ei kyllä auta : / miten ajan saisi kulumaan rattoisasti kun koko ajan pelottaa että silmissä sumenee?
Reli
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 2
Liittynyt: 19 Maalis 2011, 13:06
Paikkakunta: Rovaniemi

ViestiKirjoittaja torvelo » 19 Maalis 2011, 16:19

Aikas paljon vaivoja. Mutta samoin ollut noita samoja ongelmia. Mun vaivat johtuvat niska ja päävammasta. Noita sinun ongelmia esiintyy paljon niskapotilailla. Mulla pelko ja paniikki on ollut kuukausittainen vieras tän yli kahden vuoden aikana. Pahinta on juuri odettelu ja kuvittelu. Koita sinnikkäästi odotaa tohtorille pääsyä. Uskoakseni asia ei ole sen vakavampi.
Hyvää kevään alkua.

-torvelo-
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 20 Maalis 2011, 12:33

Moikka, Reli!

Minkä merkkiselle lääkärille olet menossa? Kannattaa pyrkiä fysiatrian erikoislääkärille, ne yleensä parhaiten näistä ymmärtävät. Perustk-lääkäriltä ei monesti näissä saa kovin ihmeellistä apua, kun eivät oikein kunnolla tunne ongelmaa. Määräävät todennäköisesti summissa lihasrelaksantteja ja jumppaa... :P


PS. Ajankuluksesi voit tietysti lukaista tämän: http://www.tampereenfysiatripalvelu.fi/ ... oi_auttaa/
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja Reli » 20 Maalis 2011, 13:32

Arvauskeskuksen lekurille olen menossa, itsekin vähän mietiskelly että tuleekohan siitäkään käynnistä mitään :P mutta ajattelin mainita tuosta fysioterapian mahdollisuudesta, jos ne voisi antaa jonkun lähetteen niin mahdollisesti kela korvaisi edes osan kuluista. Mutta kuntoon tämä kroppa on ehdottomasti saatava.
Reli
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 2
Liittynyt: 19 Maalis 2011, 13:06
Paikkakunta: Rovaniemi


Paluu Käyttäjäesittely

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa