Keskustelupalstan säännöt ja käyttöohjeet

Palstan käyttäjät voivat kertoa tarinansa

Keskustelupalstan säännöt ja käyttöohjeet

ViestiKirjoittaja fedja » 25 Marras 2010, 01:41

Keskustelupalstan säännöt ja käyttöohjeet, 24.11.2010

 1. Keskustelupalstan eli foorumin säännöt
  1. Tämä keskustelupalsta on tarkoitettu vertaistuen sekä tiedon saamisen ja jakamisen välineeksi.
  2. Kohtelethan kanssakeskustelijoita kunnioituksella! Palstalla on sallittua ja jopa toivottavaa ilmaista kritiikkiä ja voimakkaitakin tunteita, mutta muiden keskustelijoiden nimittely ja mollaaminen tai epäasiallinen kielenkäyttö palstalla voi johtaa viestien poistamiseen. Epäasiallisen käytöksen jatkuessa henkilö voidaan sulkea palstan ulkopuolelle joko määräajaksi tai pysyvästi.
  3. Mikäli kirjoituksessanne on lainauksia lehdistä, kirjallisuudesta tai internetistä, on lähde hyvä mainita.
  4. Palstalla voi rajoitetusti mainostaa omia aiheeseen liittyviä palvelujaan tai tuotteitaan. Viestin mainosluonteen on syytä käydä selvästi viestistä ilmi. Mainostettaessa on hyvä pysyä tarkistettavissa tosiasioissa ja lähdeviittauksien käyttäminen on suositeltavaa. Liiallinen tai asiaton mainonta poistetaan ylläpidon toimesta. Perusperiaatteena on se, että hyödyllistä tietoa palstalle tuovia mainostajia katsotaan suosiollisemmin ylläpidon toimesta. Mainokset voi myös hyväksyttää ylläpidolla etukäteen.
 2. Keskustelupalstan eli foorumin perustoiminnot
  1. Tunnuksen luonti ja tietoturvasta huolehtiminen
   - Käyttäjätunnuksen eli nimimerkin luontiin tarvitset sähköpostiosoitteen. Ylläpitäjät näkevät rekisteröityneen nimimerkin sähköpostiosoitteen, mutta muut käyttäjät eivät sitä näe. Jos haluat turvata anonymiteettisi kokonaan, myös ylläpitäjiltä ja tietoturvamurtojen varalta, valitse käyttöösi sähköpostiosoite, joka ei kerro identiteettiäsi. Sähköpostiosoitteen voit käyttäjätunnukseen muuttaa myös jälkikäteen.
   - Rekistöitymisen jälkeen saat sähköpostiisi viestin, jota kautta pääset vahvistamaan rekisteröitymisesi.
  2. Salasanan unohtaminen
   Jos unohdat salasanasi, etkä pääse enää kirjautumaan, toimi seuraavasti. Valitse Kirjaudu sisään palstan etusivun yläosasta. Ohjelma pyytää käyttäjätunnusta ja salasanaasi, mutta niiden alapuolella on teksti Unohdin salasanani. Klikkaa sitä ja anna seuraavalla näytöllä ohjelman pyytämät palstalla käyttämäsi käyttäjätunnus (=nimimerkki) ja sähköpostiosoitteesi ja paina Lähetä. Ohjelma lähettää automaattisesti sähköpostiisi uuden salasanan, jolla voit jatkossa kirjautua palstalle.
  3. Tunnuksen poistaminen
   Käyttäjä ei voi poistaa tunnustaan itse. Jos haluat poistattaa tunnuksesi, ylläpitäjät tekevät sen pyynnöstäsi. Palstalle kirjoittamasi viestit näkyvät foorumilla myös tunnuksen poistamisen jälkeen.
  4. Viestien kirjoittaminen
   Palstalle voit kirjoittaa viestejä kaikkiin muihin osioihin paitsi Artikkelit, kirjallisuus, linkit -osioon. Mikäli sinulla on hyviä ja/tai kiinnostavia linkki- tai artikkelivinkkejä, niin kerrotko niistä Palaute -osiossa.
  5. Viestien poistaminen
   Oman viestin voit poistaa viestin Muokkaa-tilassa. Tässä tilassa merkitse alareunasta vaihtoehto Poista tämä viesti ja paina Lähetä.
  6. Palaute: Palautetta palstaan liittyvistä asioista voi antaa:
   1. Palaute ja ehdotukset, palstan käyttöohjeita -osiossa palstalla
   2. Yksityisviestillä ylläpitäjille tai sähköpostilla osoitteeseen NiskaFoorumi(at)gmail.com (Huom! korvaa (at) merkillä @).
 3. Muuta tietoa keskustelupalstasta
  • Historia: Palsta on perustettu kesällä 2008 yksityisten henkilöiden toimesta. Palstaa olivat pystyttämässä nimimerkit Fedja, Tahdonvoimaa ja DirtyDeeds. Alkuperäisenä ideana oli helpottaa niskan retkahdusvammaisten ja sen yhteydessä aivovamman saaneiden tiedonsaantia vamman diagnosoinnista, hoidosta ja oikeusturvasta Suomessa vertaistuen kautta, koska oikean diagnoosin saaminen ja tarkoituksenmukaiseen kuntoutukseen pääseminen näissä vammoissa on Suomessa sattuman varaista. Palstan pystyttämisvaiheessa otettiin mukaan myös jännitysniskaiset (Tension Neck), koska heilläkään ei ollut keskitettyä tiedonjakofoorumia. Heillä on myös samankaltaista oireistoa ja ongelmia terveydenhuollon kanssa kuin edellisellä kohderyhmällä. Mukaan otettiin lisäksi laajemmin kaikenlaiset niskavammat tai -sairaudet. Matkan varrella on havaittu myös osittain odottamatonta synergiaa eli kaikilla edellä mainituilla kohderyhmillä on yllättävän paljon samankaltaista oireilua. Palstalla on yksi keskusteluosio varattu myös muille sairauksille.
  • Nykytilanne: Ylläpitäjinä toimivat Fedja ja DirtyDeeds. Palstalla ei ole kaupallisia intressejä ja sitä pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Palstan teknisen infrastruktuurin toimivuudesta vastaa ulkopuolinen ilmainen palveluntarjoaja ja palstan muusta ylläpidosta edellä mainitut palstan ylläpitäjät.
  • Tulevaisuuden suunnitelmat: Suunnitelmana on lähitulevaisuudessa saada foorumi osaksi nettisivuja. Tällä tavoin foorumin keskustelijoita koskevat asiatiedot voidaan keskittää nettisivustolle ja saada se näin paremmin tietoa etsivien löydettäväksi. Palsta on tarkoitus siirtää uudemmalle phpBB3-alustalle, joka tarjoaa jonkin verran enemmän ominaisuuksia ja mahdollisuuksia kuin foorumin nykyinen phpBB2-alusta.
 4. Muuta olennaista

  1. Yhteyden ottaminen ylläpitäjiin muissa asioissa:
   Sähköpostilla osoitteeseen NiskaFoorumi(at)gmail.com (Huom! korvaa (at) merkillä @).
  2. Yksityiskohtaisempia käyttöohjeita ja vinkkejä löytyy keskustelupalstalta osiosta Palaute ja ehdotukset, palstan käyttöohjeita
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

Paluu Käyttäjäesittely

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron