torvelon vuoro

Palstan käyttäjät voivat kertoa tarinansa

torvelon vuoro

ViestiKirjoittaja torvelo » 24 Loka 2010, 09:46

Torvelo liittyy joukkoon.
Tuli kirjoiteltua väärässä järjestyksessä ja väärään paikkaan.

Olen siis yli nelikymmppinen maanviljelijä, jolla sattui pienimuotoinen törmäys 2008 jouluna.
Olin kumartuneena kottikärryjen päälle nostaakseni siitä rehua elukoille, ja samaan aikaan kun nousin ylös, ponkaisi pässikaritsa (50kg) karsinan yli tähdäten suoraan päähäni siihen osuen. (joku viisas osaisi laskea nopeuden (ylösnousu nopeus+ samalla pässin hyppynopeus (120 senttinen este)=vamma). Viimeinen muistikuva oli kun niska rusahti samalla kun kirosin, ja hetken perästä heräsin betonilattialta rillit rikki (ne oli kummasti selän alla) ja käsi alle taittuneena.
Tuon jälkeen olo ollut välillä enempi ja välillä vähempi huterampi.
Lisää vaivoista tuolla toisessa kohtaa. Tuntuu kuin olisi aina pienessä pöhnässä.
Jotta näin.
Nyt ollut sairauslomalla 9 kk, ei hoito-/kuntoutussuunnitelmaa (eipä olisi kyllä kuntoutukseen rahaakaan kun MELA ei katso vammaa työtapaturmaksi). Onneksi sain lomittajan hoitamaan pakolliset karjataloustyöt.
Kaikkia tervehtii

Torvelo
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 24 Loka 2010, 15:24

Moikka, Torvelo!

Sen verran kova tömäys on ollut ja tajuttomuuttakin, että kannattanee selvityttää lääkäreillä myös mahdollinen aivovamma. Ja vakuutusyhtiö yrittää tietysti pestä heti kätensä, etteivät joutuisi korvaamaan mitään. Se ei taas ole sinun etujesi mukaista, joten kannattaiskohan sun samantien hakea apua oikeusaputoimiston lakimieheltä? Jos se sais valitusprosessin kulkemaan niin, ettet jäisi hetken päästä ilman korvauksia?

Ja todennäköisesti joudut useammalta lääkäriltä hakemaan lausuntoja, ennen kuin vakuutusyhtiö taipuu. Ne käy viivytystaistelua ja yrittää lykätä korvausvelvollisuutensa myöntämistä loppuun saakka.

Tuon kokoinen pässi tuottaa jo sen verran kovan liike-energian, että kolaus on kova. Lisäksi olet voinut kaatuessasi lyödä vielä pääsi maahan. Tässä jonkinlainen kuvaus eri asteisista aivovammoista:

http://www.aivovammaliitto.fi/aivovammat/
Aivovamman vaikeusasteet
Enemmistö aivovammoista on lieviä vammoja, joita edelleen arkikielessä usein nimitetään aivotärähdyksiksi (commotio cerebri). Kaikista aivovammoista yli 90 % on tähän luokkaan kuuluvia. Aivovamma on vakavuudeltaan jatkumo, jossa ei ole olemassa selviä rajakohtia. Niinpä ei ole olemassa yksiselitteistä määritelmää siitä, mikä on "aivotärähdys" tai lievä aivovamma ja mikä taas vakava vamma. Hoidollisia ja ennusteellisia tarkoituksia varten tällainen arvio kuitenkin aina tehdään.

HYVIN LIEVÄSTÄ VAMMASTA puhutaan silloin, kun vammaan ei ole liittynyt tajunnan menetystä ja vamman aiheuttama muistikatko on kestänyt alle kymmenen minuuttia. Tällaiseen vammaan ei myöskään saa liittyä viiveellä tapahtuvaa tajunnan laskua tai poikkeavia löydöksiä aivojen kuvauksissa. Vamma ei myöskään ole saanut vaatia oireiston voimakkuuden takia seurantaa sairaalassa. Suuri osa tällaisen vamman saaneista ei koskaan edes hakeudu lääkärille. Tällaista vammaa voidaan nimittää myös aivotärähdykseksi, jonka määritelmään kuuluu, että toipuminen on täydellistä, sillä tämän asteisissa vammoissa pysyvien seurauksien riski on äärimmäisen pieni.

LIEVÄ AIVOVAMMA on jo astetta vakavampi tila, johon voi liittyä tajunnan menetyskin. Puolen tunnin kuluttua vammasta tajunta saa kuitenkin olla enintään vähän alentunut (potilas voi olla hieman unelias tai sekava) ja muistiaukko ei saa kestää yli vuorokautta. Aivokuvausten löydösten tulee tässäkin olla normaaleita, ja vamma ei saa olla edellyttänyt neurokirurgisia toimenpiteitä. Suurin osa lievän vamman saaneista toipuu ennalleen, yleensä muutamassa päivässä tai viikossa. Arviolta noin 15 %:lle jää kuitenkin pitkäaikaisia tai pysyviä oireita. Näiden todennäköisyys on tietysti suurin lievän vamman vakavimmissa muodoissa, eli niissä joissa tajunta on vielä puolen tunnin kuluttua hieman alentunut tai muistiaukko kestää useita tunteja.

KESKIVAIKEASSA AIVOVAMMASSA potilas on puolen tunnin kuluttua vammasta tajunnaltaan usein selvästi alentunut, mutta ei tajuton, tai hänen muistiaukkonsa kestää yli vuorokauden, mutta kuitenkin alle viikon. Vammaa pidetään vähintään keskivaikeana aina myös silloin, jos aivojen kuvauksissa on vamman aiheuttamia kallonsisäisiä muutoksia. Suurelle osalle keskivaikean vamman saaneista jää pysyviä oireita, mutta myös täysin oireettomaksi toipuminen on hyvinkin mahdollista.

VAIKEASSA AIVOVAMMASSA potilas on puolen tunnin kuluttua vammasta edelleen tajuton, tai hänen muistiaukkonsa kestää yli viikon. Samoin vammaa pidetään vaikeana, jos se on edellyttänyt neurokirurgista leikkausta. Vaikeasta vammasta jää lähes aina pysyviä oireita, mutta oireettomaksi toipuminenkin on joskus mahdollista. Jos potilas on yli viikon tajuttomana tai hänen muistiaukkonsa kestää yli kuukauden, vammaa pidetään erittäin vaikeana. Tämän asteisesta vammasta oireettomaksi ei käytännössä toivu kukaan, ja pieni osa saattaa jäädä pysyvästi tajuttomaksi.
(Lähde: Avainasiaa aivovammasta, neurologi Olli Tenovuo)
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja torvelo » 24 Loka 2010, 18:00

joo, tuo aivo juttu vähän "pelottaa", aina ollut ns. kova jätkä,ja aina sata rautaa tulessa, nyt hidas köntys, kompastelen omiin jalkoihin, unohtelen asioita, taikka mitä olis pitänyt tehdä. Esim. luet yläkerrassa ja lähdet alakertaan juomaan, niin käytkin veskissä ja palaat takas ylös. Siellä vasta muistat että pitikin juoda ja taas takas.
Hommista ei tule mitään, kaikki tehdään vaikeamman kautta, eli hitaasti, kärsivällisyys on kolmivuotiaan tasolla tai jotain sinne päin.
Ens viikolla on uus enmg, viimeksi ei ollut kuin jotain pientä, kun epäilivät että tuo sormien puutuminen johtuu rannekanavista.
Niskasta otettu magneettikuvat, ei murtumia eikä kulumia. ens kuun vaihteessa on sitten pään kuvaus.
Jotta taas näin
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 24 Loka 2010, 19:22

Moikka!
torvelo kirjoitti:joo, tuo aivo juttu vähän "pelottaa", aina ollut ns. kova jätkä,ja aina sata rautaa tulessa, nyt hidas köntys, kompastelen omiin jalkoihin, unohtelen asioita, taikka mitä olis pitänyt tehdä. Esim. luet yläkerrassa ja lähdet alakertaan juomaan, niin käytkin veskissä ja palaat takas ylös. Siellä vasta muistat että pitikin juoda ja taas takas.
Hommista ei tule mitään, kaikki tehdään vaikeamman kautta, eli hitaasti, kärsivällisyys on kolmivuotiaan tasolla tai jotain sinne päin. Ens viikolla on uus enmg, viimeksi ei ollut kuin jotain pientä, kun epäilivät että tuo sormien puutuminen johtuu rannekanavista.
Niskasta otettu magneettikuvat, ei murtumia eikä kulumia. ens kuun vaihteessa on sitten pään kuvaus.Jotta taas näin


Jep, kyllähän tuollaisen tömäykset aivoissa aina tuntuu. Muistan kyllä itsekin, kuinka tul mentyä päin seiniä ja elettyä kuin pikkulapsi alussa. Ja sitä kesti yli vuoden.

Mitä nopeammin ja realistisemmin vamma diagnosoidaan, sitä paremman toimintakyvyn todennäköisesti saat. Oireet sinänsä viittaavat munkin mielestä kovaan tärskyyn päässä, kuten DD:kin kirjoitteli. Tää on nyt vaan mielipide, mutta mun on vaikea uskoa rannekanavaongelmiin tai muihinkaan paikallisiin ongelmiin, sillä noin kovan onnettomuuden jlk on enemmän kuin todennäköistä että niska/pää on se syyllinen. Ei ne rannekanavat ala itsestään oireilemaan päävamman seurauksena. vaikka tietty vakuutusyhtiö haluaa niin tapahtuvan, ettei joudu korvaamaan tapaturmia ja mahdollista työkyvyn alenemaa.

Onko sulla jotain uskottua henkilöä, jolle voisit kertoa noista ärtymys-, unohtelu- ja kömpelyysvaivoista ja ottaa hänet tueksi/muistin virkitykseksi mukaan vastaanotolle? Hän voi sitten täydentää omia kertomuksiasi, koska noihin vaivoihin kuuluu myös se, ettei muista siellä lääkärillä olllessa kertoa oireistoaan. :(

Sanoit että olet yksin metsän keskellä ilman ajokorttia. Pärjääthän siellä kuitenkin eli että saat ruokaa, juomaa, lääkkeitä ja pääset suihkuun ja ettet satuta itseäsi pahemmin esimerkiksi portaissa jos huimaa?

Tsemppiä sinne!
Sua saattaa muuten kiinnostaa tän tilallisen kohtalotoverin blogi: http://enmaa.wordpress.com
Häntä potkas lehmä päähän. :(
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja torvelo » 25 Loka 2010, 12:01

heippa tahdonvoimaa,
asun kyllä metsän keskellä, mutta on ajokortti, auto on taas käytössä, mutta nyt ei oikein uskalla ajaa, paitsi köröttely ja tien tukko vauhtia.
Toi on hyvä muistaa noista vaivoista, en todellakaan muista kertoa kaikista aina lekuria tavatessa, Josko tekis muistilapun. Muita uskottuja ei ole kuin vaimo, se taas ei voi olla himasta kauaa poissa kun tenavat on pieniä.
Mulle on määrätty lääkityksesksi Gabrion 300 mg 5 krt päivässä.
Mutta lopetin nyt lääkkeiden oton kun ne alko ahistaa, masentaa ja aiheuttivat potenssi ongelmia. Joten nyt näin. Kohta kyllä tarviis taas lääkkeitä, on nää kivut kyllä helvittiä, välillä.
"Kyllä mies tuskaa kestää mutta ei häpeää."
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 26 Loka 2010, 01:35

Moro!

No hieno homma! Jotenkin käsitin että asut siellä yksin. :D Mutta parempi että on vähän elämää ympärille, pysyy ehkä mielikin virkeempänä, vaikka onkin toki jatkuva syyllisyys siitä, ettei pysty tekeen hommia kuten ennen. Vastuut kaventunut, hommat rempallaan ja kaikki vähän niin ja näin ja sinnepäin. Mieli tekis tehdä, muttei oikeasti pysty. Ja jos tekee väkisin, kroppa kyllä muistuttaa ja kärsii jälkikäteen. Mä asuin alkuajat kanssa vanhemmillani, koska en selvinnyt ees arkiaskareista yksin. Ei pystynyt kantamaan, täristämään, työntämään, vetämään eikä nostamaan, niin elämä oli hankalaa. Siihen vielä paha olo ja kaikki muistamattomuus- ja keskittymisongelmat. Paskoja hommia nää niska- ja päävammat. :(

Tuo onkin mulle aivan tuntematon lääke. Täytyy tutustua. Itse söin kipukynnystä nostavia Triptyleitä. Ja ayön edelleen 1 tabl iltaisin mut se on ihan ok verrattuna about 10-kertaiseen annokseen aivan alussa.

Mun ekat helpottavat hankinnat oli
- höyhentyyny
- pehmeä sänky joka ei ärsyttänyt kroppaa
- kaulatuki (pehmeä)
- istuintyynyt (en pysty vieläkään istumaan kovalla) kaikille tuoleille
- liukuestesukat ja kunnon kengät
- liukkaat tyynyliinat ja lakanat (ei kitkaa niskalle)
- pehmeäjousinen auto
- lenkkarit, joita pidän aina myös sisällä tai kovalla kävellessä
- vedettävät ja työnnettävät kassit, laukut yms.

Edelleenkin on osasta noita riippuvaine, mutta ei se haittaa, kun pystyn taas istumaan ja kävelemään. :)

Voimia sulle Torvelo! Kerro ku pääset neurolle! :D
:D

torvelo kirjoitti:heippa tahdonvoimaa,
asun kyllä metsän keskellä, mutta on ajokortti, auto on taas käytössä, mutta nyt ei oikein uskalla ajaa, paitsi köröttely ja tien tukko vauhtia.
Toi on hyvä muistaa noista vaivoista, en todellakaan muista kertoa kaikista aina lekuria tavatessa, Josko tekis muistilapun. Muita uskottuja ei ole kuin vaimo, se taas ei voi olla himasta kauaa poissa kun tenavat on pieniä.
Mulle on määrätty lääkityksesksi Gabrion 300 mg 5 krt päivässä.
Mutta lopetin nyt lääkkeiden oton kun ne alko ahistaa, masentaa ja aiheuttivat potenssi ongelmia. Joten nyt näin. Kohta kyllä tarviis taas lääkkeitä, on nää kivut kyllä helvittiä, välillä.
"Kyllä mies tuskaa kestää mutta ei häpeää."
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Re: torvelon vuoro

ViestiKirjoittaja fedja » 27 Loka 2010, 12:52

torvelo kirjoitti:Tuon jälkeen olo ollut välillä enempi ja välillä vähempi huterampi.

Nyt ollut sairauslomalla 9 kk, ei hoito-/kuntoutussuunnitelmaa (eipä olisi kyllä kuntoutukseen rahaakaan kun MELA ei katso vammaa työtapaturmaksi). Onneksi sain lomittajan hoitamaan pakolliset karjataloustyöt.

Tervetulos joukkoon torvelo.

Kyllähän tuo melkoiselta työtapaturmalta kuulostaa. Miksi eivät katso vammaa työtapaturmaksi.

torvelo kirjoitti:Neljä päivää sattuneesta alkoivat helvetinmoiset niska-päänsärky ja kasvojen puutuminen. Sitä kärsin 2 viikkoa jonka jälkeen päivystykseen, määräys tulehduskipu lääkkeitä. Tuon jälkeen, eli koko viime vuosi oli ajoittaisia kipu kohtauksia ja toispuoleisuutta ja yläraaja heikkoutta, kunnes viime joulukuussa oireet pahenivat äkisti, vasen käsi toiminta kyvyttömäksi, pään toispuolinen puutuminen, nielemisvaikeudet ja niska-päänsrky.
...
Magneettikuvassa niskoista eikä selän röntgenissä näy mitään, ens kuussa pään mangneetti, neuron testit ja hastattelu.
...
Oireet tuntuu vain pahenevan, vasen käsi ajoittain lähes voimaton, ei kovia ääniä, ei valon välähdyksia, ei pitkä-aikaista istumista tai seisomista, muistihäiriöitä, selän toispuolinen jumitus, kasvojen toispuoleinen puutuminen ja kuumotus, puristava tunne päässä, jalan(lonkan) puutuminen, ajoittaiset niska-pää kivut, kömpelyys, paineen tunne kurkussa ja ajoittaiset nielemis vaikeudet.

Aika rankat retkahdusvammaoireet sinulla on. Itselläni on painetta/puristusta päässä, palan tunnetta kurkessa, ei kestä valoa ja kovia äänia, eikä staattisia asentoja.

Olisiko sinulla mahdollista päästä retkahdusvamman hyvin tuntevan lekurin luo Tampereelle tai Helsinkiin? Joissakin tapauksissa vamman hyvin tunteva lekuri osaa ohjata jatkokuntoutuksen oikeaksi.

Onko aivovammaa tutkittu. Osa oireistosta kyllä vaikuttaa siltä, etä aivovammaa voisi olla.

Tsemppiä!
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja torvelo » 27 Loka 2010, 15:53

Fedja,
törmäyksen jälkeen kävin työterv.huollon lääkärillä, olo oli hiukka hutera, mutta kun ei ollut kuin kipeä käsi joka kuvattiin, siinä ei ollut isompia. muista vaivoista en tajunnut valitella. Kun ne kivut alkoivat, olin jo sairauslomalla, enkä osannut yhdistää kipuja törmäykseen, kuten ei myöskään tk lääkäri kun kävin päivystyksessä reilu pari viikoa kipujen allkamisen jälkeen.
Sitten koko vuosi 09 oli vaikea, vasen käsi toimi aina välillä, pää puutu ajoittain, samoin niska/pää kipua, puristumisen tunne päässä, puutumiset ja näköhäiriöt ajoittain. Ajattelin että on vaan pientä ressiä, oli vähän rahahuolia, navetta olis pitänyt saada valmiiksi yms. pientä.
Kunnes marras-joulukuussa (09) alko h******i, vasen käsi ei toiminut ollenkaan, rinta ja olkalihakset ei kestänyt painoa yhtään, rupes selkä(ala) pragaamaan, vasemman puolen isot selkälihakset, samoin osa pakaraa puutuvat, muisti pätkii, ja kaikki muut oireet päälle. Mä luulin että mä kuolen, tai tulen hulluksi. (silloin 08 tk:ssa otettiin iso verenkuva, hiv yms, ei mitään) samoin tänä keväänä keuhko, niska, lanneranganröntgen, verikokeita, niskan magneetti, tulokset ok, piru.

No, Mela ilmoitti että on jo korvattu venähdysvamma ja rillit, thats it.
Nää mun oireet ei voi kuulemma mitenkän johtua tuosta törmäksestä, joten valitus menossa verukevirastoon (= muutoksenhakultk).
Pahinta on nää "omituiset" vaivat toispuoleiset puutumiset (pää, ajoittain selkä, käsi) muistihäiriöt, pöhnässä olon tumme, näköhäiriöt ja ei kestä kovia ääniä, ei pysty keskittymään, ei muista sanoja eikä mitä oli tekemässä, ajatus pätkii, lukihäiriöt. Sitten tulee noita kipuja, mutta niihin tottuu.
No, toistaiseksi ei ole resursseja lähtee lääkäriin muualle, käydään toi neuron tutkimuksen ensin läpi. Fysiatri tähän mennessä olkapään hermovaurio johtuu tuosta törmäyksestä.
Sorry, teksti vähän sekavaa, ei toimi ajatus ja rupee ahistamaan, tulee vaan toistoa ja kirjoitusvirheitä.
Toiste lisää.

-Torvelo-
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

ViestiKirjoittaja torvelo » 03 Marras 2010, 12:27

Noin, tänään ENMG-tutkimus toistamiseen, tällä kertaa vas. käden hermot ok, ei mainittavia vikoja.
Piru, hulluksiko olen tullut ? Käden hermoja kiristää, sormet puuduksissa, "jäykät" sorminivelet, koko ajan täytyy sormia liikutella, puristella nyrkkiin, tai hieroa samoin kuin olkapäätä.
No, neuron tutkimukset on sitten parin-kolmen viikon kuluttua, josko sieltä tulisi lisä selvyyttä.
Muuten samat vaivat jatkuvat, nyt alkoi unettomuus kausi (2-4 tuntia unta/yö), sitä jatkunee ainaskin taas viikon.
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

ViestiKirjoittaja torvelo » 04 Marras 2010, 16:27

No, torvelo on torvelo.
Luin tuossa viime kesäistä fysiatrin lausuntoa,(muisti teki taas tepposet, siinä oli taas uusia juttuja) ja olihan siellä maininta jotta tämä on työtapaturmasta johtuva niskaan tullut retkahdusvamma, olen siis virallisesti retku.

- Torvelo -
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

ViestiKirjoittaja fedja » 04 Marras 2010, 22:30

Pidähän torvelo huolta, että tutkivat aivovammamahdollisuuden siellä neurolla.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

jatkuu

ViestiKirjoittaja torvelo » 29 Marras 2010, 16:06

no niin, neurolla käyty - tehty neuropsygoligiset testit, pirun raskasta.
Aika meni "lupsakkaasti" 2* 2 tunnin juttu. Psyykkinen kuormitus oli valtaisa, meni koko roppa jumiin.
Raporttia en saanut vielä, mutta neurologille menee lausunto jossa suositellaan kuntoutusta, ensin on vielä pään kuva, sitten ootellaan lopullista tuomiota. Neuropsykologi oli kummissaan kun MELA oli hyljännyt tapaturmahakemuksen, käski pyytämään neurologilta vielä lausunnon hakemukseen yhteyteen, ja jos se ei vielä riitä niin sairaalan sossu voisi kuulemma auttaa, will see.
Nyt jatketaan huilimista.
Arvelee

Torvelo
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

Re: jatkuu

ViestiKirjoittaja fedja » 02 Joulu 2010, 12:45

torvelo kirjoitti:no niin, neurolla käyty - tehty neuropsygoligiset testit, pirun raskasta.
Aika meni "lupsakkaasti" 2* 2 tunnin juttu. Psyykkinen kuormitus oli valtaisa, meni koko roppa jumiin.
Raporttia en saanut vielä, mutta neurologille menee lausunto jossa suositellaan kuntoutusta, ensin on vielä pään kuva, sitten ootellaan lopullista tuomiota. Neuropsykologi oli kummissaan kun MELA oli hyljännyt tapaturmahakemuksen, käski pyytämään neurologilta vielä lausunnon hakemukseen yhteyteen, ja jos se ei vielä riitä niin sairaalan sossu voisi kuulemma auttaa, will see.

Kannattaa muuten pyytää sosiaalityöntekijää "hoitamaan" kanssasi asioita sieltä missä olet hoidossa.

Hyvä, että pääsit neuropsykologisiin testeihin!!

Minulla on tuo sama, että tuollainenkin aivorasitus jumittaa kehoa. Muutenkin tuossa oireiston tulossa on hiukan samaa. Paitsi, että minä luulin oikeasti tulleeni hulluksi, kun päässä oli niin kova paine. En aluksi osannut yhdistää oireitani pyörälentoon.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja torvelo » 21 Joulu 2010, 20:37

kaikkien ja hauskojen oireiden ja vaivojen lisäksi tuli tänään ultrassa veritulppa jalassa, jotta näin että ei ainakaan vaivat/lääkitys lopu. alunperin ultrattiin omien pelkojeni takia vatsa ja polvi molemmat onneksi puhtaat, ei siis pelkoa pahemmasta. pohjekivun vuoksi radiologi katsoi myös pohkeen - tulppa. nyt siis lisää lääkkeitä. no, huomenna neurologi jossa katsotaan pään kuvat ja toivottavasti kuntoutuksesta ja sen aloituksesta kuuluisi jotain.

miettii
torvelo
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

ViestiKirjoittaja torvelo » 22 Joulu 2010, 19:21

tarinan jatkoa, neuron plk tänään, todella asiallinen erikoislääkäri, nämä jutut kuulemma tuttuja, diag. venyneet hermot, autonomisen hermoston toimintahäiriö, aivovamma - ja sen jälkitila. aikoo katsoa että vak. yhtiö tulee muuttamaan päätöstään, aivan selkeä työtapaturma.
kuntoutussuunnitelma tulossa, uudet lääkkeet. nyt rupes päivä kirkastumaan, ja juuri sopivasti ennen joulua. hyvä joululahja.
veritulppa sekä vatsan toimintahäiriöt ovat osaksi tuon autonomisen hermoston toimintahäiriön "ansiota".

kaikille teille "retkuille" ja muille foorumilaisille Hyvää Joulua.

toivottaa

-torvelo-
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

Seuraava

Paluu Käyttäjäesittely

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron