Remelin eli D-vitamiinin niska/selkätarina

Palstan käyttäjät voivat kertoa tarinansa

Remelin eli D-vitamiinin niska/selkätarina

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 16 Joulu 2009, 23:40

Olen saanut luvan linkittää tänne Remelin niska-selkä-tarinan. Remeli on kärsinyt selkävaivoista lähes kaksi vuosikymmentä. Viime aikoina myös niskan seutu alkoi tuottamaan Remelille ongelmia.

Tarinassa alaselkä-, rintaranka-, niska- ja SI-vaivat ovat mukana. Nyt vaikuttaa siltä, että apu olisi vihdoin viimein löytynyt. Ainakin viime kuukaudet tilanne on ollut hyvä. Apu näyttäisi vihdoin viimein löytyneen erään kanadalaissyntyisen kiropraktikon käsissä.

Remelin itsensä kirjoittama tarina löytyy täältä: http://personal.inet.fi/koti/remeli/selka.htm

Remeliin saa halutessaan yhteyden vaikka Selkäliiton palstan kautta, Remeli kirjoittaa siellä satunnaisesti nimimerkillä D-vitamiini.
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 11 Tammi 2011, 19:34

Tarina siirtynyt osoitteeseen http://tarinani.webs.com/

Päivitetty 23.10.2010

Synnyin vuonna 1968.

Synnyin isokokoisena ja synnytys oli hankala. Kätilö joutui oikein voimalla vetämään minut kohdusta ulos äitini mielestä.

3kk ikäisenä putosin hoitopöydältä lattialle ja keikahdin takaperin. Hengissä ;)

Äitini ei saanut raskausaikana D-vitamiinia auringosta lainkaan ja kalaakin söi harvoin, joten hänen päivittäinen D-vitamiininsa saattoi olla jopa alle 2µg ruuasta.

Jo lapsena äitini kertoi minulle, jotta selässäni on synnynnäinen selkävika (näkyi jo 3 vuotiaana otetusta valokuvastakin rannalla), joka tulee rajoittamaan elämääni. Sitten  peruskoulussa sekä ala-asteella että ylä-asteella kouluterveydenhoitajan ryhtitarkastuksissa aina sanottiin, jotta synnynnäinen selkävika (skolioosi), notkoselkä ja huono ryhti.

Noin 21 vuotiaana sitten alkoi yläselkäni rangan lihakset särkemään (olivat jumissa). Yläselkä ja alaselkä kuvattiin.

Tulos oli: skolioosi, lattajalat, kyfoosi, notkoselkä, huono ryhti ja vasen jalka n. 20mm lyhyempi.

Sain korotuspohjallisen (12mm) vasempaan kenkääni ja hiukan myöhemmin teetettiin myös ortoosit kiropraktikko Terhi Pinomäen määräyksestä, jotta selkäni voisi paremmin. Mutta ei niistä ortooseista juurikaan mitään apua ollut. 

Vuonna 2004 työterveyslääkäri lähetti minut Kelan kuntoutukseen (TULES-kuntoutus) selkäni takia ja sieltä sain hyviä jumppaohjeita sekä fysiatrilta (mitenkään minua ei tutkittu ???) lähetteen selkäni röntgenkuvaukseen mahdollisen osteoporoosin takia yläselässäni olevan kyfoosin takia.

Röntgenkuvien diagnoosi 2004:

LANNERANKA: Kohtalainen rotaatioskolioosi (ristiselästä selkäranka kiertynyt oikealle). Ei nikama-anomalioita eikä luustomuutoksia. Nikamavälit ovat hyvät, ei degeneratiota. Si-nivelet normaalit.
RINTARANKA: Aivan lievä skolioosi ja vähän korostunut kyfoosi. Ei luustomuutoksia. Th 6/7, 7/8 ja 9/10 väleissä on lievä diskusdegeneratio.
ALARAAJOJEN PITUUSERO: Vasen alaraaja on 17mm lyhyempi.
KAULARANKA: Ei merkityksellisiä anomaolioita. Ryhti on tavallinen. Normaalit nikamasolmu- ja nikamakaarirakenteet, säännöllliset nikamavälit ja molemmin puolin avoimet luiset juuriaukot.

Aina ihmettelin, jotta mikä on kun kävellä ei voinut paria kilometriä enempää kun meni alaselän lihakset ihan kramppiin ja tämän jälkeen jalat väsyivät. Tämä alaselän lihaskramppi hellitti, kun istui aikansa venytellen alaselkää. Tähän vaivaan fysioterapeutti ohjeisti pysähdellä kävelyn aikana ja venytellä alaselkää, kun häneltä sitä kysyin. Myöskään pitkään seisominen ei ollut koskaan mahdollista jalkojen väsymisen takia ja alaselän lihasten mennessä kramppiin. Onneksi olen aina ollut sellaisessa työssä, jossa ei tarvitse seisoa, kävellä tai istua pitkään.

Koko ikäni sekä alaselkäni että yläselkäni lihakset vihoittelivat enemmän ja vähemmän ja näinollen paljonkin rajoitti elämääni. Lihasjumittumia, rangan jäykkyyttä ja fasettinivellukkoja oli aina koko rangan alueella, vaikka mitä itse teki tai ei tehnyt. Aina oli niska-hartiat jumissa ja kävin vuosittain 10* hierojalla, mikä helpotti lihasjumittumia vähäksi aikaa. 17 vuotta ravasin selkävaivojeni kanssa lukemattomilla yleislääkäreillä (sain lähetteitä fysioterapiaan eli hierontaan), lukemattomilla fysioterapeuteilla (n. 20 on tullut käytyä läpi, eikä kukaan tutkinut minua mitenkään), 2 eri fysiatrilla joista kumpikaan ei edes katsoneet minun röntgenkuviani, eivätkä tutkineet selkääni lainkaan ?, OMT-fysioterapeutilla (sain vain hierontaa).

Naprapaatti/fysioterapeutti Ilkka Peltosella kävin muutamia sarjakertoja n. 20 kertaa ja hänen diagnoosinsa selästäni oli: ristiselän nivelsiteet venyneet ja selkäni nyt vaan on tällainen ???, siis millainen ???, jolta sain vain hierontaa ja rintarankan lukkoja poisteltiin. Auttoi vähäksi aikaa.

Kaikki edelläolevat sanoivat, jotta kun selässäni on synnynnäistä vikaa, niin sen kuuluukin olla kipeä ja lihasten kuuluu mennä jumiin, koska lihakseni ovat jatkuvasti virheasennossa rangan kieroudesta johtuen. Ja joudun kärsimään tästä lopun elämääni. Uusia aikoja kaikki oikein tuputtivat, joten kyllä rahani kelpasi. Ohjeeksi annettiin (fysioterapeutit) vain aerobista liikuntaa ja venyttelyohjeita.

Näin sitten toimin. Aina olen liikkunut ja venytellyt.

Muut sairaudet:

8.10.2004 puhkesi krooninen sarjooittainen päänsärky

12/2004 alkoi tinnitus ja voimakas hajusteyliherkkyys, joka todennäköisesti johtuu päänsärystä

08/2005 puhkesi fibromyalgia vaikea-asteisena, mutta nykyään on aika lievä omaehtoisella kuntoutuksella, hyvällä ravitsemuksella ja lisäravinteilla

Loppuvuodesta 2005 kävin manuaaliterapeutti Hannu Timosella, joka lupasi parantaa fibromyalgiani (?), mutta en parantunut yhtään mihinkään. Lihakset tulivat oikein vetreiksi hyvästä hieronnasta sekä avattiin rintarangan lukkoja jälleen kerran. Sanoi myös laittaneensa oikean Si-niveleni oikeaan asentoon (itse en mitään huomannut olossani, muuta kuin alaselän kivun pahentumista). Myös jalkojeni pituusero kuulemma vähentyi, minkä hän uskoi johtuneen hieromisestaan, vaikka tätä ei mitenkään mitattu.

Internetissä alkuvuodesta 2006 eräs mies ehdotti minulle Si-nivelen virheasentoa, joka häneltä oli korjattu.

Kesällä 2006 menin Kansanparantaja Heikki Luoman käsittelyyn (oli mainos lehdessä).

Kansanparantajan DIAGNOOSI: Vasen Si-nivel lukossa sekä oikea Si-nivel lukkiutuneena virheasentoon (mennyt todennäköisesti synnytyksessä ?), ja näinollen lantio ihan vinossa, joka väänsi koko selkärankani ihan kieroon alkaen lantiosta oikealle kiertyneenä kallonpohjaan asti ja aiheutti jalkojeni pituuseron n. 20 mm (pituusero katsottiin mahallaan maaten ja sanottiin oikean jalan olevan lyhyempi, ei vasen ????).

Heikki Luoman hoidossa kävin 6 kertaa.

Lopullinen diagnoosi loppukesästä 2006 Heikki Luomalta: jalat yhtä pitkät ja selkä täysin terve sekä myös fibromyalgia paranee ihan kohta ? . En parantunut hänenkään käsittelyssään fibromyalgiasta. Hän kielsi korotuspohjallisen käytön, koska nyt jalkani ovat yhtä pitkät. Ryhtiäni ei mitenkään katsottu ja jalkojeni pituusero katsottiin mahallaan maaten.

Sain hyviä venyttelyohjeita häneltäkin sekä ohjeen, jotta saan itse aukaistua oikean Si-niveleni, joka lukkiutui itsekseen vähän väliä. Tämän lukkiutumisen huomasi kyllä heti, koska alaselän lihaksen menivät täysin kramppiin.

Siis koskaan aikaisemmin ei kukaan (n. 50 "asiantuntijaa") ole edes minun lantioni toimintaa tutkinut, puhumattakaan Si-nivelieni toiminnasta. ?!?!?!?

Liikuin ja venyttelin joka päivä Luoman ohjeiden mukaan.

Si-nivel (risti-suoliluunivel):

http://www.fysiatria.net/SI-nivelkipu.html

http://therapiafennica.fi/wiki/index.ph ... tutkiminen

Kaikenlaista pientä alaselkävaivaa lihaksissa oli syksyn 2006 jälkeenkin aika paljon ja oikean pakaran lihakset kramppasivat todella pahasti jokapäiväisestä venyttelystä huolimatta sekä myös niska-hartiat olivat edelleen jumissa (pidin sitä ihan normaalina, kun olivat aina olleet jumissa). Myös oikea Si-nivel lukittui itsekseen joka päivä jopa monta kertaa, mutta sain sen itse aina auki. Kävin 2006-2007 talven aikana 13 kertaa hierojalla tästä syystä 3:lla eri hierojalla, joista 2 ensimmäistä ovat fysioterapeutteja. Vasta kolmas tavallinen hieroja, joka on perehtynyt triggerpistehierontaan, diagnosoi, että oikeasta pakarastani puuttui lihaksia, josta pakarakipuni johtuvat, sekä vasen jalkani edelleen lyhyempi n. 10mm kuin oikea (tarkasti ryhtini seisovaltaan). Sain häneltä triggerpistehierontaa oikeaan pakaraani ja jumppaohjeen, jotta saan lihaksia siihen. Se auttoi paljon. Kävin myös työterveyslääkärillä, joka myös totesi katsomalla, jotta edelleen vasen jalkani on n. 10mm lyhyempi.

Oikea alaselkäni ja pakarani vaivasi ajoittain edelleen (en käyttänyt korotuspohjallista, koska kiellettiin sen käyttö turhana) ja oikea Si-nivel lukittui itsekseen joka päivä jopa monta kertaa, mutta sain sen itse aina auki, joten menin kesällä 2007 koulutettu kiropraktikko/fysioterapeutti Kimmo Heinosen asiakkaaksi. Hän sanoi selkäni olevan tästä pitkäaikaisesta (38 vuotta) kieroudesta ja normaalin liikkuvuuden rajoituksesta johtuen ihan jumissa (lihakset, nikamat ja nivelet) lantiosta kallonpohjaan asti. Myös oikea Si-nivel särki ajoittain.

Hän mittasi jalkojeni pituuseron "painopistelaitteella" ja totesi, että vasen jalkani on n. 10mm lyhyempi kuin oikea ja kehotti käyttämään korotuspohjallista edelleen kengässä. Näin toimin.

Fasettinivellukkoja avattiin koko rangan alueelta 30 kertaa (ensimmäiset 15 kertaa kuului vaan kovaa narinaa rangasta, kun lukkoja avattiin) ja annettiin triggerpistehierontaa oikean pakaran lihaksiin ja oikeaan jalkaan, joka lopetti Si-nivelen ajoittaiset säryt ja oikean pakaran lihaksen kiristyksen. Mutta edelleen oikea Si-nivel lukkiutui päivittäin, mutta sain sen itse auki. Myös Kimmo Heinonen aukaisi oikeaa Si-niveltäni välillä, kun oli juuri sillä hekellä lukossa, kun hänen vastaanotollaan kävin. Vasemmassa Si-nivelessä ei huomannut mitään poikkeavaa ???

Kimmo Heinosen hoidossa kävin 11/2008 asti (ehdotti kyllä loppuelämän hoitoa eli kävisin kerran kuukaudessa ns. ennakkohuollossa) ja lopullinen diagnoosi oli lievä oikoryhti yläselässä ja vasen jalka n. 10mm lyhyempi. Muuten terve selkä.

Mutta edelleen meni alaselän lihakset ihan kramppiin kävelystä tai paikallaan seisomisesta. Sekä oikean alaselän lihakset välillä kipeytyivät, mutta johtuneen varmaankin nivelsiteiden venymisestä sekä vasemman jalan lyhyydestä???. Tämän johdosta käytän myös kotona kotitöissä vasemmassa jalassani korotusta. Ja oikea Si-nivel lukkiutuu itsestään ja aukeaa itsestään päivittäin.

Niska-hartiaseutu huomattavasti parempi kuin koskaan aiemmin.

Liikun ja venyttelen säännöllisesti kaikki lihakset.

Heti 2009 alkuvuodesta alkoi kaularangasta venytellessä napsumaan fasettinivelet eli kuului napsahduksia millon mistäkin kohtaa kaularankaa molemmin puolin. Keväällä 2009 alkoi niska menemään jo ihan lukkoon, kun hetkenkin katsoi sivulle jompaan kumpaan suuntaa, tuli kova lihaskipu koko kaularankaan ja sitten oli vaikeaa saada kasvoja käännettyä eteenpäin. Välillä myös aamuisin ja päivälläkin niskalihakset menivät jumiin ja aiheuttivat kipua.

10.9.2009 Menin Dr. Fraser Bliss:n vastaanotolle, josta sain vinkin selkäliiton keskustelupalstalta, jotta on hyvä niskaongelmissa.

Yli tunnin tutkimuksen jälkeen diagnoosi:

skolioosi  

jalkojen pituusero (vasen lyhyempi ? cm)

kaularangan ylimmät ja alimmat nikamat täysin jumissa ja näinollen kaularanka EI toimi oikein

rintarangassa pari nikamaa täysin jumissa, joka estää rangan normaalin liikeradan

vasen lonkka kireä ja vasen Si-nivel lukossa

kaularangan molemmin puolin ja molemmissa kyljissä kudoskiinnikkeitä, joita on tullut pitkään jatkuneen nikamien väärien asentojen, huonon ryhdin  ja siitä johtuvan lihastulehduksen seurauksena

vasemmat kylkiluut hiukan painuneet sisäänpäin (kuoppa), johtuen synnynnäisestä viasta

rangan lihakset (nikamien välissä olevat pienet tahdosta riippumattomat lihakset) täysin jumissa

Määräsi myös lanneselän ja kaularangan röntgeniin.

Röntgenkuvien diagnoosi 2009:

LANNERANKA:  kohtalainen skolioosi , 2mm nikamansiirtymä joka voi aiheuttaa pientä yliliikkuvuutta alaselässä
ALARAAJOJEN PITUUSERO:  vasen alaraaja on 21 mm lyhyempi
KAULARANKA:  oikoryhti eli nikamat ihan jumissa (ylimmät ja alimmat)

Hoito:

Kaularangan nikamat avattiin sekä myös rintarangan vuosikymmeniä lukossa olevat nikamalukot (pari nikamaa ns. "sementissä") avattiin ja varmistettiin niiden auki pysyminen. Sain myös   triggerpistehierontaa sekä kudoskiinnikkeiden poistoa.

Vasen Si-nivel avattiin, kun oli jumissa. Tätä tehtiin jokaisella hoitokerralla, koska oli aina jumissa. Oikea Si-nivel myös lukkiutui itsestään lähes päivittäin, mutta sain sen itse auki. Pidin tätä lukkiutumista täysin "normaalina", koska oli tehnyt sitä jo lähes 4 vuotta eli ekan aukaisun (Heikki Luoman hoidossa) jälkeen ja näinollen en siitä mitään maininnut Fraser Bliss:lle.

Sain myös ohjeita.

Nyt on kaularanka täysin oireeton. Myös selkä tuntuu todella hyvältä koskaan, eikä mene alaselän lihakset lainkaan kramppiin, kun kävelee tai seisoo paikallaan.
Eli pystyn kivutta kävelemään ja seisomaan ensimmäistä kertaa 25 vuoteen !
Eli alaselän lihasongelmat johtuivat yläselän toimimattomuudesta.
Myös lantion toiminta tarkastettiin joka kerta ja vasen Si-nivel avattiin.

Muut sairaudet ennallaan.

15.9.2010
Selkä edelleen suht oireeton, mutta edelleen oikea Si-nivel menee lukkoon lähes päivittäin. Aukeaa itsestään. Myös oikeassa lonkassa naksuu välillä.
Tätä paremmin tutkittiin, kun siitä kerroin. Luulin sen olevan normaalia, koska oli sitä jo tehnyt 4 vuotta ja näinollen en siitä mitään maininnut kuin vasta nyt.
Diagnoosi: Vasen Si-nivel lukossa taas, joka aiheuttaa yliliikkuvuutta oikeaan Si-niveleen sekä oikeaan lonkkaan.
Nyt hoidettu molempia lonkkia ja Si-niveliä. Olen saanut myös triggerpistehieronttaa Si-niveliin ja lonkkiin.

23.10.2010
Nyt ei ole viime hoitokerran jälkeen enään mennyt oikea Si-nivel lukkoon lainkaan eikä ole oikean alaselän lihakset vaivanneet eli ilmeisesti vasen Si-nivel on pysynyt auki.
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu


Paluu Käyttäjäesittely

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa