Timovk:n tarina

Palstan käyttäjät voivat kertoa tarinansa

Timovk:n tarina

ViestiKirjoittaja timovk » 26 Elo 2009, 15:05

Laitoin tuonne hoitajia/hoitoja -ketjuun jo tämän oman tarinani kertoessani hoitokokemuksistani. Laitan nyt tämän tännekin , jos saisin paremmin kommentteja ja josko tästä joku saisi apua.

Syksyllä 2008 sain huimauskohtauksen, jossa tuntui kuin huone olisi pyörinyt ympäri. Kohtauksen aikana oksensin. Kovin pyörrytys meni ohi minuuteissa, mutta voimakas silmävärre jäi.
Menin terveyskeskukseen, jossa lääkäri teki erilaisia testejä mm.paikallaan marssimista ja kääntyilyä sängyllä. Lisäksi hän konsultoi kurkku-,nenä- ja korvatautilääkäriä.
Diagnooksiksi annettiin tuolloin vestibularis neuronitis. Sain pahoinvointilääkkeitä ja minulle kerrottiin, että menee ohi muutamassa viikossa.

Kului muutama päivä ja kykenin jo hyvin nousemaan jalkeille ja liikkumaan itsekseni. Epävarma olo, keinuva tunne ja huimaus jäivät.
Varsinkin kun käännyin sängyssä vasemmalle kyljelle tuli n.10 sekunnin kuluttua lyhyt kohtaus, jossa tuntui huimaavalta ja "kelluvalta".
Koska oireilu jatkui hakeuduin neurologille, joka lähetti magneettikuvaukseen. En kokoni vuoksi mahtunut kuvauslaitteeseen (!), joten otettiin TT-kuvat.
Mitään aivoperäistä ei löytynyt ja neurologi päätyi diagnoosiin: hyvänlaatuinen asentohuimaus ja kehotti hakeutumaan kurkku-, nenä- ja korvalääkärille.

Sain terveyskeskuslääkäriltä lähetteen joulukuussa ja pääsin keskussairaalan tohtori Kotimäen vastaanotolle. Hän oli harvinaisen empaattinen ja pätevän tuntuinen lääkäri, joka sängyllä minua pyöriteltyään yhtyi käsitykseen hyvänlaatuisesta asentohuimauksesta ja paikansi "vamman" vasemmalle.
Hän teki manööverit ja antoi kotiin ohjeet manöövereiden tekemiseen.Samalla kerroin hänelle, että kävellessä tuntuu huimaavalta ja epävarmalta (kuten olisi keinuvassa laivassa). Kotimäki kehoitti kääntymään esim. osteopaatin puoleen, koska kertoi, että niska oli jännittynyt huimauksen johdosta.

Muutaman viikon kuluttua ei enää tuntunut kylkeä vasemmalle kääntäessään huimausta.
Epävarmuus ja huimaava tunne kävellessä tai ajoittainen nopeasti kääntyessä, ylös- tai alas katsottaessa eiin tuleva epävarma "huimaus" kuitenkin jäi.

Lisäksi kärsin erilaisista selkävammoista: alaselkä jumittui ajoittain ja särki kovastikin,lapaluun seudulla oli pistävää kipua (auto-onnettomuus 15 v sitten) ja hartiat jumittuivat päivittäin.
Työni vuoksi istun tietokoneen ääressä 8-10 tuntia päivittäin.

Kävin fysioterapiassa 15 kertaa ja lisäksi akupunktiossa 10 kertaa. Mielestäni fysioterapeutin antama hieronta pahensi niskan oireita, tosin helpotti hiukan selän alueen vammoja.
Akupuntiosta en saanut huimausoireisiin apua.

Sitten löysin koulutetun osteopaatin eli Martti Koutonen http://www.osteopaattikoutonen.com/ , jolla on myös hierojatausta. Hän on erittäin empaattinen ja asiansa osaava ammattilainen,
joka on tutustunut lääketieteeseen ja opiskellutkin sitä.
Koutosen luona kävin säännöllisesti 1-2 kertaa viikossa. Hän sai alaselkäni säryt ja jäykkyyden katoamaan täysin hoidollaan ja antamalla jumppaohjeita.
Myös muut selkävaivani lähes katosivat. Niskan jäykkyys väheni huomattavasti, säryt niskasta lähes loppuivat.
Myös lähinnä kävellessä tuntuva epävarma ja keinuva tunne on väheni ja nykyisin se on jopa ajoittain kokonaan poissa!

Voin täydestä sydämestäni suositella Martti Koutosen palveluja kaikille, joilla on ongelmia selän, hartioitten ja niskan alueella!

Tämä niskasta johtuva heitehuimaus näyttää olevan sitkasta lajia ja olisikin mukavaa kuulla onko täällä jollain kokemusta asiasta ja mahdollisista parannuskeinoista.

- Timo
timovk
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 6
Liittynyt: 26 Elo 2009, 13:51

Tervetuloa Timovk!

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 26 Elo 2009, 15:17

Hei Timppa!

Kiitos tarinastasi. Uskon, että monilla lienee kokemuksia sekä asentohuimauksesta, että niskaperäisestä huimauksesta, oli sitten luonteeltaan millaista tahansa keinuttavan ja asentoepävarmuuden välillä. Pirullista jokatapauksessa. ;)

Itselleni kaikki huimausmuodot on tutut ja meikäläistä on hoidettu suht pahan whiplash-vamman takia craniosacraaliterapialla. Tärkeimmässä osassa huimauksen hallinnan kanssa on ollut kuitenkin oma harjoittelu, eli syvien lihasten vahvistaminen kaularangassa sekä koordinaation kehittäminen erilaisin yläniskaan kohdistuvin harjoituksin. Käyttäjätarinoista löytyy kohtalotovereita huimauksen suhteen, minunkin.

Mukavaa loppuviikkoa ja kiva, että saadaan populaa palstalle! :)
Kiitos osteopaattivinkistä!
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 26 Elo 2009, 16:16

Moi, Timovk! Ja tervetuloa minunkin puolestani palstalle! :D :D :D

Tuo sinun osteopaattisi vaikutti mielenkiintoiselta, ja huomasin hänen sivuiltaan, että hän osaa myös kraniosakraaliterapiaa. Hän on varmaan myös sitä soveltanut sinun hoidossasi. Enemmän tietoa siitä löydät tältä palstalta, ja Tahdonvoimaa on siitä muistaakseni perustanut oman ketjunsakin. Se tuntuu olevan tärkeä hoitomuoto niskan retkahdusvammaisille.

Noin muuten, siihen paranemiseen liittyen, uskon että Tahdonvoima osui viestissään aika lailla oikeaan. Se osteopaattinen hoito kraniosakraaliterapioineen on tärkeä osa kuntoutustasi, ja sillä olet päässyt hyvään alkuun. Tarvitset lisäksi kuitenkin osaavasti ohjatun kuntoutuksen, jolla ne syvät lihakset ja lihaksiston motorinen kontrolli saadaan taas kondikseen. Ne nimittäin aina kärsivät näissä traumoissa ja kiputapauksissa, eivätkä ne itsellään palaudu.

Uskon vahvasti, että mikäli niskasi alueen syvät lihakset saadaan harjoituksella hyvään kuntoon ja niskan alueen lihaksiston motorinen kontrolli normaaliksi, pääset eroon noista lopuista huimauksista ja keinuvista tunteista. Ikävä uutinen on kuitenkin se, että se on hidasta ja vaatii paljon oikeanlaista jumppaa. Eli ensimmäiseksi sun pitäisi löytää siihen osaava ohjaaja, osteopaatti ei välttämättä osaa sitä prosessia oikein ohjata.

Mistä niskan ja selän kuntoutuksessa sitten oikein on kyse, ja miten nämä motorisen kontrollin asiat siihen liittyvät? Suosittelisin, että lukisit ajatuksella vaikkapa nämä seuraavat ketjut, niin uskon, että saat siitäkin vähän parempaa käsitystä ja toivon mukaan lisää toivoa ja motivaatiota kuntoutusharjoituksiin:

G. Jull: Jännityspäänsäryn ja niskavaivojen kuntoutuksesta


(Tästä seuraavasta löytyy selän osalta vastaavat jutut, ja motorisen kontrollin osalta niskan kuntoutus on perusperiaatteiltaan samanlaista. Erityisesti kannattaa lukaista se suomenkielinen fysioterapialopputyö, jonka linkin olen tuohon ketjuun myös laittanut.)
Selän kuntoutus Australian malli poikkeuksellisen tehokas!


Lisäksi voit halutessasi haastatella palstamme valmistumisvaiheessa olevaa fysioterapia-opiskelijaa, ja kysellä häneltä asioista. Hänellä on opiskelujensa kautta tuoretta tietoa asioista. Elmotinia voit haastatella vaikkapa tässä ketjussa:
Elmotinin fysioterapiavinkit
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu

ViestiKirjoittaja fedja » 27 Elo 2009, 12:38

Moi Timovk ja tervetuloa palstalle.

Aika rajuna sinulla on alkanut noi huimausoireet. Onko alkusyynä kaikelle ollut sitten tuo auto-onnettomuus, jonka seurauksena paikat sitten lähteneet menemään jumiin?

Hyvä, että olet löytänyt helpotusta ja apua, ja kerrot siitä täällä meille muille.

Ilmeisesti vointisi on paranemaan päin koko ajan? Pystytkö töissä olemaan?

Niskan sanoit olevan vielä jumissa. Muistatko oliko niska/pää/silmäoireita sinulla heti onnettomuuden jälkeen tai muutaman kuukauden sisällä siitä?
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja timovk » 27 Elo 2009, 21:25

fedja kirjoitti:Moi Timovk ja tervetuloa palstalle.

Aika rajuna sinulla on alkanut noi huimausoireet. Onko alkusyynä kaikelle ollut sitten tuo auto-onnettomuus, jonka seurauksena paikat sitten lähteneet menemään jumiin?

Hyvä, että olet löytänyt helpotusta ja apua, ja kerrot siitä täällä meille muille.

Ilmeisesti vointisi on paranemaan päin koko ajan? Pystytkö töissä olemaan?

Niskan sanoit olevan vielä jumissa. Muistatko oliko niska/pää/silmäoireita sinulla heti onnettomuuden jälkeen tai muutaman kuukauden sisällä siitä?Kiitos kaverit tervehdyksistä, vinkeistä ja kannustuksesta. Varmaan tässä ajan mittaan postailen paljonkin mielipiteitäni tänne!

Auto-onnettomuus oli vuosia vanha juttu ja sillä oli vaikutuksia lähinnä rangan ja selän tilanteeseen.
Sain vain yllättäen Vestibulaarineuriitti eli tasapainohermon tulehdus-kohtauksen
http://personal.fimnet.fi/laakari/hannu ... riitti.htm
ja siitä se kehittyi BPPV:ksi eli hyvänlaatuiseksi asentohuimaukseksi
http://personal.fimnet.fi/laakari/hannu ... a/bppv.htm

Kuten noista teksteistä huomaa kyse on aika lailla tuntemattomaksi jääneistä hommista, jotka kuitenkin ovat aika yleisiä!

Pääsin pahimpien oireitten yli manooverihoidolla, jota sain Kajaanin keskussairaalassa. Mutta näiden kuukausien aikana kehittyi niskaongelma, joka varmaan oli piilevänä ollut, koska istun paljon ja teen töitä tietokoneella.

Nyt huimaus on vähentynyt, mutta sitä on yhä jäljellä. Voi olla, ettei tasopainoelimen kaloriset arvot ole vieläkään tasapainossa, mutta suurin syy "heitehuimaukselle" on niska ja siihen liittyvät ongelmat. Käyn koko ajan Koutosen vastaanotolla ja siellä olen saanut selkäni pysymään kunnossa ja kivuttomana. Niskan osalta hoito on poistanut kivun lähes kokonaan, mutta edelleen niska jumittuu toisinaan ja mm. pään liike on rajoittunutta ja tuntuu kuin koko niska olisi yhtä puuta!

Teen koko ajan töitä itsenäisenä yrittäjänä mitä suinkin jaksan. Katson tulevaisuuteen valoisasti ja olen varma, että saan tätä kautta lisäinfoa ja apua niskavammani parantamiseen. Samalla toivon, että oma tarinani auttaa muita.

Palataan asiaan.
timovk
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 6
Liittynyt: 26 Elo 2009, 13:51

Hello!

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 27 Elo 2009, 21:39

Nuo on asentohuimaukset yms. on mielenkiintoisia juttuja! Itsellänikin olisi tärähdyksen seurauksena aluksi molempia vaivoja. Pumpulissa kävely lähti onneksi manööverihoidolla (yksi kerta riitti, Tapani Rahko neuvoi puhelimessa, kun olen vanhoja potilaita, oisko ollut Segmontin manööveri) ja niskavaivoihin on nyt auttamassa kova treeni ja CST.

Mutta 15 kuukautta olen hinkannut rankaani siihen kuntoon, että jaksan puolikkaita päiviä ylhäällä. Pitkä matka vielä terveyteen siis... No, mulla on kanssa kaksi vammaa taustalla. Ei täs mitään pikaparenemista voi odottaakaan.

Mikäs tässä on, että palstalle alkaa saapuu enenevässä määrin meitä yrittäjiä? Tehdäänkö me niin kovasti duunia, että muutenkin jumissa olevalla rangalla on sitten taipumus vetää hirveet tiltit "lievemmistäkin" onnettomuuksista. ;) ;) No, ei ny viel aleta vetää korrelaatioita, kunhan vitsailin. Mutta kiva kuulla mielipiteitäsi Timovk! Odotan innolla.
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja fedja » 31 Elo 2009, 12:43

timovk kirjoitti:Mutta näiden kuukausien aikana kehittyi niskaongelma, joka varmaan oli piilevänä ollut, koska istun paljon ja teen töitä tietokoneella.

Nyt huimaus on vähentynyt, mutta sitä on yhä jäljellä. Voi olla, ettei tasopainoelimen kaloriset arvot ole vieläkään tasapainossa, mutta suurin syy "heitehuimaukselle" on niska ja siihen liittyvät ongelmat. Käyn koko ajan Koutosen vastaanotolla ja siellä olen saanut selkäni pysymään kunnossa ja kivuttomana. Niskan osalta hoito on poistanut kivun lähes kokonaan, mutta edelleen niska jumittuu toisinaan ja mm. pään liike on rajoittunutta ja tuntuu kuin koko niska olisi yhtä puuta!

Voikohan tuo olla myös toiste päin, että neuriitin jäljiltä olisi vielä huimausta jäljellä ja sen takia niska myös jumissa, koska joutuu jatkuvasti "ylitöihin" tasapainoa ylläpitääkseen.
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

ViestiKirjoittaja timovk » 31 Elo 2009, 14:33

fedja kirjoitti:Voikohan tuo olla myös toiste päin, että neuriitin jäljiltä olisi vielä huimausta jäljellä ja sen takia niska myös jumissa, koska joutuu jatkuvasti "ylitöihin" tasapainoa ylläpitääkseen.


Tämä on mahdollista, mutta suurin syy niskaoireisiin on mielestäni edellä selostamani .Kyllä varmaan asentoperäisen huimauksen vuoksi tasapainoelimen kaloriset vasteet eivät ole täysin kunnossa ja niska saa korjata tasapainovirheitä.
10 vuoden takainen sairaskertomus muistuttaa omaani aika lailla
http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=%2Fportlet_action%2Fdlehtihakuartikkeli%2Fviewarticle%2Faction&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo80190&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_auth=
timovk
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 6
Liittynyt: 26 Elo 2009, 13:51

ViestiKirjoittaja fedja » 31 Elo 2009, 16:27

Juu timovk. Ei tietenkään ollut tarkoitus kiistää omaa käsitystäsi. Unohtui vain laittaa, että voisiko osittain johtua...
Master of Kiristys and Jumitus
fedja
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1735
Liittynyt: 28 Kesä 2008, 17:18

Vaikeita

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 31 Elo 2009, 16:39

Taitaa olla suhteellisen vaikeita juttuja erottaa eri tyyppiset huimaukset toisistaan. Mullakin oli kolmentyyppistä ongelmaa alussa: asentohuimausta, kalvoperäistä asentotunto-ongelmaa ja hermotusongelmista johtuvaa. Mut mikä oli kana ja mikä muna. Nobody knows. Pääasia,että CST korjaa vammaa, oli syy mikä vaan. :)
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Re: Tervetuloa Timovk!

ViestiKirjoittaja timovk » 08 Syys 2009, 16:16

tahdonvoimaa kirjoitti:Hei Timppa!

Kiitos tarinastasi. Uskon, että monilla lienee kokemuksia sekä asentohuimauksesta, että niskaperäisestä huimauksesta, oli sitten luonteeltaan millaista tahansa keinuttavan ja asentoepävarmuuden välillä. Pirullista jokatapauksessa. ;)

Itselleni kaikki huimausmuodot on tutut ja meikäläistä on hoidettu suht pahan whiplash-vamman takia craniosacraaliterapialla. Tärkeimmässä osassa huimauksen hallinnan kanssa on ollut kuitenkin oma harjoittelu, eli syvien lihasten vahvistaminen kaularangassa sekä koordinaation kehittäminen erilaisin yläniskaan kohdistuvin harjoituksin. Käyttäjätarinoista löytyy kohtalotovereita huimauksen suhteen, minunkin.

Mukavaa loppuviikkoa ja kiva, että saadaan populaa palstalle! :)
Kiitos osteopaattivinkistä!


Kiitän vielä kerran Sinua empaattisesta asenteestasi!

Olen ollut lähiajat niin kiireinen - kaikista, niska/huimaus/selkäongelmista huolimatta, etten ole ehtinyt täällä vierailla. No, kun tuo pimeä aika tulee, niin uskoisin olevani aktiivisempi..
Täällä tuntuu keskustelu olevan asiallista ja asiantuntevaa, mutta kyllä tämmöiselle tietämättömälle, keski-ikäiselle äijällekin varmaan tilaa riittää :wink:

Käyn säännöllisesti osteopaatti Koutosella, koska hän saa niskani "auki" hoidollaan ja se pysyy parempana aina muutaman päivän edes. Lisäksi ranka on aika lailla jumissa ja nyt olen saanut hoitoa mm. kylkiluihin ja vanhaan onnettomuusvammaan tuolla vasemman lapaluun alapuolella (pistävä kipu eksaktissa pisteessä -> hermopinne?).
Heitehuimaus on vuodessa vähentynyt, mutta sitä on yhä jäljellä enemmän tai vähemmän päivästä riippuen ja eniten kävellessä.
Mikä on niskan osuus ja mikä noitten tasapainoelimen kaloristen vasteitten on mysteerio, mutta olen varma, että suurin osa heitehuimauksestani tulee niskasta. Tämän täällä olenkin jo todennut.

Tuosta "syvien lihasten vahvistaminen kaularangassa sekä koordinaation kehittäminen erilaisin yläniskaan kohdistuvin harjoituksin" kohdasta kaipaisin lisäinfoa.
Eli minulla on ohjeita niskaharjoituksiin mm. pään pyöritykset, nyökkäykset, niskan ojennus ylös jne.. mutta kaipaisin yhä sellaista yhtenäistä treeniohjelmaa, jolla noita kaularangan syviä lihaksia saisi harjoitettua. Monet noista liikkeistä, joita olen tehnyt ovat vain jäykistäneet niskaa vai kuuluuko se liikkeitten alkuaikoina asiaan?
Joka tapauksessa kaipaan esim.linkkiä mistä löytyisi "rautalankamallisia" ohjeita kuntoukseen ja niskalihasten vahvistamiseen?
timovk
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 6
Liittynyt: 26 Elo 2009, 13:51

Hello!

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 08 Syys 2009, 17:22

Kiitos kivoista sanoista Timovk!

Ja kyllä, siitä olen samaa mieltä, että tämä palsta on kyllä harvinaisen asiallinen verrattuna moniin muihin. Ei ole ollut nettihäiriköitä, kukaan ei ole joutunut porttikieltoon, vitt----u ja toisten mollaaminen ei kuulu päiväjärjestykseen ja muutenkin palstalla on mukava yleisfiilis. Yritetään pitää siitä kiinni. :) Tykkään itse siitä, että täällä on suloisessa sovussa sekä kovaa asiaa että tunteikasta vuodatusta ja tsemppihenkeä! Monipuolisuus on parasta. Näin ollen olen tosi iloinen, että joukossa on teikäläistä lainaten "keski-ikäinen ukko". Et kyl ainoa ole. ;) Etkä tietämätönkään, vaikka niin yritit tituleerata.

Mä en osaa muuta tohon lihasjäykkyyteen, kun että mulla sitä tulee silloin, kun syvien lihasten hallinta pettää ja pintalihakset joutuu tekeen työtä. Mutta varmaaan syitä on monia muitakin. Itte oon fyssarin mukaan sen verran nuori (28v.), että rangassa ei ole kulumia tai muitakaan iän tuomia ongelmia. Näin ollen kaikki mitä kirjoittelen, kumpuaa ihan omista kokemuksista "terveenä" nuorena mimminä... Pah, terveenä...

Multa on kielletty pään venyttämiset, nyökkäilyt, pyöritykset yms. hermokudosta venyttävä tän tapaturmaisen niskavamman takia, joten enpä osaa sanoa noihinkaan mittään. Omat harjoitteeni keskittyvät kaulan koukistajien vahvistamiseen selinmakuulla tehtävän kevyen ja tarkkaanohjeistetun liikkeen muodossa. Lisäksi on sitten erilaisia yläniskaan kohdistuvia liikkeitä, jotka voin kuvata tällä palstalla tarkemmin joku päivä. Ainoa ongelma siinä on, että liikkeet tehdään 90-prosenttisesti väärin, jossei fyssari ole neuvomassa/vahtimassa oikeaa suoritusta sekä tsekkaamassa sitä, miten liikkeitä sitten muutetaan edistyksen tapahtuessa. Mulla fyssari tsekkaa harjoitukset joka kuukausi ja meillä menee siinä yleensä jopa 20 minuuttia. ;)

Lisäksi olen saanut hartiasektorille/lapa-alueelle vastuskumiharjoitteet, mutta niitäkään ei saanut tehdä, ennen kuin yläniska oli niin vahva, etten huojunut ja heilunut kuin heinämies. Mutta aattelin joku päivä kirjoittaa kuvalliset ohjeet tänne palstalle. Jos tekis vaiks videoklipit, niin väärintekemisen mahdollisuus ois vähän pienempi. Kattotaan, milloin on kuntoa/aikaa vääntää moiset! Myös syvät vatsat/selät kuuluu ohjelmaan, ja nekin tehdään ihan kropan omaa painoa hyödyntäen selällään niskaystävällisessä asennossa. Nekin voin tänne laittaa, jahka saan dokumentoitua jotain.

Itse oisin täysin kusessa, jos oisin ilman fyssariani yrittänyt tästä showsta selviytyä. Niin väärin hoidettiin eikä kukaan osannut ohjeistaa harjoitteita, joten siksi oon ittekin skeptinen "opettaan" saamiani harjoitteita. Monessa tapauksessa väärin tekeminen on paljon pahempi juttu kuin olla tekemättä... Mutta pistän sen, mitä parhaaksi katson jakoon!
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere

Niin joo, huimauksesta

ViestiKirjoittaja tahdonvoimaa » 08 Syys 2009, 17:33

Hieno homma, jos huimausta on enää pääasiassa kävellessä. Kertoisi siitä, että yläniska ei kestä askeleen tömähdystä. Sama juttu mulla. Istuminen alkaa sujua, samoin seisominen mutta kävellessä alkaa "huojua", koska tuki ei vain riitä. Mun fyssari sanoi, että riittävien tukilihasten ja nivelsiteiden uusiutuminen/harjoittaminen voi kestää jopa 2-3 vuotta. Tsiisus, nyt oon hinkannut itteeni kuntoon 15 kuukautta ja pystyn vetään puolikkaita päiviä ylhäällä. Onhan sinulla hyvät kengät, ne antaa armoa yläniskalle ja päälle?!

Oma retkahdusvammasta kuntoutunut fyssarini on ohjeistanut mut pitään lenkkareita AINA ja tämä todella muutti maailmani. ;) Kunnolliset ilmatyynyt niin kovalla lattialla kuin ulkonakin bloggaa suuuremmat tärähdykset pois. En tiedä, miten selviän ensimmäisistä iltapukujuhlista ilman lenkkareitani! ;) ;) Tsiisus, mun pitäis vielä pitää korkkareita toisessa duunissani.... Eiiiiiiiii tuu mitään ainakaan vielä vuoteen...
Herkistyneellä hermostolla ja niskan retkahdusvammalla höystettynä jokainen päivä on yhtä juhlaa ja ihmettelyä! Ihmettelen sitä täällä nykyään: http://onnipotkas.wordpress.com
tahdonvoimaa
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 1398
Liittynyt: 15 Elo 2008, 18:58
Paikkakunta: Tampere


Paluu Käyttäjäesittely

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa