Kuula jumissa

Palstan käyttäjät voivat kertoa tarinansa

Kuula jumissa

ViestiKirjoittaja Kuulajumi » 06 Elo 2014, 10:49

Tervehdys

Olen vähän päälle 4-kymppinen mies ja viimeisinä vuosina ollaan menty kohtalaista alamäkeä. Taustalla on kolme autokolaria, joista kahdessa myös päähäniskuvamma ja yhdessä pelkkä kylkikolari. Ensimmäinen kylkikolari 1996, jossa vastakkainen osapuoli tuli autolla kuljettajan oveen n. 100km/h ja löin pääni keskipilariin. Toisessa kolarissa 1999 moottoripyörä lähti jonoa ohittamaan risteysalueella ja ajoi kuljettajan oveen silminnäkijöiden mukaan n. 120-150km/h ja tällöin löin myös pääni ajoneuvon rakenteisiin. Kolmas kolari oli 2003, jolloin autoni perään ajettiin ja sain whiplash-vamma. Jokaisesta kolarista olen joutunut olemaan sairauslomalla ja lyhimmillään 1½ kuukautta. Kesällä 2013 sain kohtalaisen pahan aivotärähdyksen töissä, josta alkoi sairausloma ja työsuhde purettiin koeaikana.

2010 keväällä on ollut ensimmäisiä huimausoireita. 2011 keväällä oli ensimmäinen selittämätön vapina- ja änkytyskohtaus. 2011 lokakuussa sain ensimmäisen TIA-kohtauksen, josta ei ole täyttä varmuutta ja epäily olisi myös hemiplegisestä migreenikohtauksesta. 2012 talvella alkoi päivittäiset päänsärkykohtauksen, jotka osin väistyivät kesään. Tuolloin myös yksi ns. blackout-kohtaus, jonka syystä ei tietoa. Syksyllä 2012 oli myös töissä TIA-epäily, mutta tuolloinkaan ei kuvantamisessa mitään ja tätäkin on sittemmin epäilty hemiplegiseksi migreeniksi.

2013 maaliskuussa sitten alkoikin ihan järjettömät päänsärkykohtaukset. Välillä oli puheentuottohäiriöitä ja ambulanssi kävi hakemassa ko. vuoden aikana 12 kertaa ja näistä useampi oli myös AVH-epäily. Yhteensä päivystyskäyntejä on ollut 96 kertaa.

2014 on sama rumba jatkunut ja ambulanssi on hakenut AVH-epäilynä sekä päädytty TT-kuviin.

Pää kuvannettu MRI:llä muutamaan kertaan ja niska viimeksi 2013 syksyllä, jossa todettu rappeumamuutokset. Sydän ja suonet on ultrattu, joissa todettu niiden olevan hyvinkin elastiset eikä ongelmia tämän perusselittelyn eli kolestrolin kanssa.

Olen kertonut lääkäreille näistä tuntopuutoksista jokaisella käynnillä, mutta kukaan ei ole kommentoinut taikka halunnut kuulla asiasta. Estolääkkeitä on syötetty jos jonkinmoisia, mutta useimmista on tullut kohtuu vakavat sivuvaikutukset eikä mitään hoitovastetta. Kunnallinen neurologian poliklinikka totesi, etten kuulu heille potilaaksi vaan terveyskeskukseen ja tk.lääkäri: "Emme osaa auttaa sinua, kuulut neurologia poliklinikalle." Neuron pkl ei suostunut ottamaan vastaan, joten olin puun ja kuoren välissä. Menin yksityiselle neurologille ja annoin hänelle epikriisit näistä kolareista sekä aivotärähdyksestä: nyt on lähete aivovammapolille.

Nykytilanne:
Päänsärky ja huimaus on päivittäisenä kaverina. Jalat ja kädet puutuu myös päivittäin. Niska rutisee, kuin olisi sepeliä rattaissa ja välillä niskassa/kallonpohjassa tuntuu viiltävä kipu ja silmissä sumenee. Päivystyksessä käydään tiputuksessa säännöllisesti 1-3viikon välein ja joskus jää väliksi vain muutama päivä, kun ei vaan päänsärky helpota ja oksennus lentää.

Talous:
Kelan virkailija eväsi 1.4. alkaen sairauspäivärahan ja totesi täysin työkykyiseksi vaikka oli neurologin b-lausunto sekä suositus kuntoutustuesta TULES-kurssin loppuun asti. Nyt on juristi hoitamassa valituksia muutoksenhakulautakuntaan, mutta odotukset eivät ole kovin korkeat.
Viimeksi muokannut Kuulajumi päivämäärä 07 Elo 2014, 16:01, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
Kuulajumi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 3
Liittynyt: 02 Kesä 2014, 15:25
Paikkakunta: Åbo

Re: Kuula jumissa

ViestiKirjoittaja Tepsu » 06 Elo 2014, 22:56

Otan osaa kamalaan tilanteeseesi :cry: Luojan kiitos sinulla on nyt lähete aivovammapolille! Eivätköhän asiat sitten lähde selkenemään ja rullaamaan eteenpäin. Toivottavasti myös tuo työkyky/-kyvyttömyysasia...
Niskan retkahdusvamma + aivojen alaosan ja selkäytimen yläosan venähdysvamma
Tepsu
Vakkariniskoittelija
Vakkariniskoittelija
 
Viestit: 96
Liittynyt: 07 Syys 2013, 23:12
Paikkakunta: Turun seutu

Re: Kuula jumissa

ViestiKirjoittaja lentis » 07 Elo 2014, 11:53

Olen myös pahoillani siitä, miten sinua on kohdeltu. Ensilukemalta tuntui, ettei ole mahdollistakaa tuollainen, mutta uskottava se on. Noin vakavillakin tapaturmilla on ehdottomasti osuutta sinun oireistoosi. En tosin usko, että TULES-puoli on sinulle sopivaa kuntoutusta.

Itselle on hankala sisäistää koko tekstiä. Mutta onko tulopuoli kunnossa, jos kerran kuntoutustuki on evätty? (Ilmoittautunut työkkäriin esim?) Oletko ollut traktografia-kuvauksessa tai kuullut fMRI:stä? Molemmat saattavat paljastaa enemmän tällaisista vammoista kuin perus MRI.

Sinulla on hyvin paljon samantyyppistä oireistoa kuin itsellä. Nyt muutama jakso oikeanlaisempaa kuntoutusta takana ja osaan jo olla tekemättä juuri mitään. Muistathan levätä liian paljon, jotta oireisto ei etenisi.

Oma kunto en sen verran heikko, että toivotan jo tässä kohtaa todella paljon tsemppiä. Kirjoita lääkäreille tiivis lista oireistosta. Toivon, että pääset moniammatilliseen tutkimuksiin ja kuntoutukseen. Jollei homma lähde julkisella niin täällä joku voi vinkata varmasti hyvän yksityisen lääkärin.

Ja vielä, anteeksi mahdolliset näppäilyvirheet, kun puhelimen ruudulta sivusto ei ole ihan optimaalinen käyttää.
lentis
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 263
Liittynyt: 23 Heinä 2012, 18:11

Re: Kuula jumissa

ViestiKirjoittaja Kuulajumi » 07 Elo 2014, 16:16

Kiitoksia tsempeistä.

Tukittu on pelkästään tavallisella magneettikuvalla kaularanka sekä aivot. Usemman kerran on otettu päänt TT, kun on epäilty aivoverenkiertohäiriötä. Myös kaulasuonet ja sydän on tutkittu mm. ultraamalla, mutta ei ole ole löytynyt mitään.

Talouspuoli on vähän ikävämpi, kun jostain syystä on jo kertaalleen evätty ansiosidonnainen. Onneksi on säästöjä, jotka riittävät vuoden elämiseen, sitten täytyy realisoida omaisuutta.

Kävin tänään tk.lääkärillä ja kerrankin oli lääkäri, joka kuunteli ja katseli kokonaisuutena. Hän kuunteli oireistoa ja kyseli lisää tarkentavilla kysymyksillä. Hänen mielestään olen viimeisessä aivotärähdyksessä saanut myös vammoja kalurankaan C1-3 alueelle, koska siitä lähtien on ollut jatkuvia puutumisia raajoissa. Näihin nikamiin ja niiden hermotuksiin littyy myös kertomani päänsärkykohdat. Hän ei ottanut kantaa vammojen laatuun, mutta piti ehdottoman positiivisena, että pääsen Olli Tenovuolle sekä mut pitäisi tutkia Ortonilla heidän erikoisosaamisen ja tutkimuslaitteiston vuoksi.

Vihdoin valoa tunnelin päässä. Meinas tulla tippa linssiin onnesta, josko vihdoin alkais selviämään ja loppuis tää arpominen eri diagnoosien välillä.
Avatar
Kuulajumi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 3
Liittynyt: 02 Kesä 2014, 15:25
Paikkakunta: Åbo

Re: Kuula jumissa

ViestiKirjoittaja lentis » 07 Elo 2014, 17:30

Olli <3 Munkin asiat uomaansa asetellut, vaikkei kokonaan selittää osannutkaan. Ja Orton, loistavaa kunhan oikea kuntoutus. Ainekset on kasassa. :)
lentis
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 263
Liittynyt: 23 Heinä 2012, 18:11

Re: Kuula jumissa

ViestiKirjoittaja Kuulajumi » 09 Loka 2014, 14:44

Tuli käytyä Tenovuon vastaanotolla ja nyt lähti tutkimusketju käyntiin: vahvakenttämagneettia sekä 3D-TT-kuvaa ensin ja myöhemmin toiminnallinen magneetti. Vastaanotolta: "Pään käännöt kaikiin suuntiin rajoittuneet, selvemmin sivukierto vasemmalla ja C I/C II rotaatio oikealle. Ääriasennot kaikkiin suuntiin aiheuttavat kipua. Niskan palpaatiossa voimakas aristus C I - C II -tasolla oikeapainoitteisesti."

Tietääkö joku tästä ÄSV-Älä sairastu vakavasti-ryhmästä facebookissa, kun ei hyväksytä ryhmään?
Onko niskavammaisille oma ryhmä facebookissa?

Käytän aliasta "Kuula Jumi" juristin kehotuksesta toistaiseksi.
Avatar
Kuulajumi
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 3
Liittynyt: 02 Kesä 2014, 15:25
Paikkakunta: Åbo

Re: Kuula jumissa

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 09 Loka 2014, 16:49

Moi, Kuulajumi!

Minä olen yksi ÄSV-ryhmien ylläpitäjistä. Huomasin kyllä liittymispyyntösi, mutta olemme tehneet periaatepäätöksen, että näissä ÄSV-ryhmissä jokainen esiintyy omalla nimellään. Siitä syystä tuo nimimerkkisi on ongelmallinen. Meillä on ÄSV:ssä myös niska- ja selkävaivaisille sekä aivovammaisille vielä omat ryhmänsä. Lisäksi on olemassa täysin salainen FB-ryhmä niskavaivaisille, joka ei ole ÄSV:n ryhmä, mutta yhteistyössä kanssamme.

Tuohon salaiseen ryhmään saisin sinut todennäköisesti ujutettua, jos kerrot oman henkilöllisyytesi sen ryhmän ylläpitäjille. Lisäksi voin tietysti kysyä ÄSV:ssä voimmeko tehdä kohdallasi poikkeuksen edellyttäen, että ylläpito saa tarkistaa henkilöllisyytesi ja autenttisuutesi.

Jos nämä vaihtoehdot kiinnostavat, niin laita mulle yksityisviestiä.

- DD


PS. Pahoittelen tätä menettelyä, mutta meidän täytyy pyrkiä pitämään keskustelut mahdollisimman luottamuksellisina ja silloin täysin tuntemattomia nimimerkkejä ei voida aivan vapaasti hyväksyä seuraamaan muiden keskusteluja.
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu


Paluu Käyttäjäesittely

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa