Daffodil05 esittäytyy

Palstan käyttäjät voivat kertoa tarinansa

Daffodil05 esittäytyy

ViestiKirjoittaja Daffodil05 » 16 Maalis 2014, 17:56

Moikka, 35-vuotias, ammattia sosiaalialalta myyntityöhön vuosi sitten vaihtanut nainen. Joitain vuosia olen harvakseltaan kärsinyt karmeista päänsäryistä, mihin ei ole auttanut mikään määrä mitään kotoa löytyvistä lääkkeistä (ibumax, burana, Paratabs, Panacod...). Viimeisen vuoden aikana näitä päänsärkykohtauksia on ollut 4-5x yöaikaan niin kovana, että ainoa keino on ollut suunnata ensiapuun ja sieltä saanut piikit kipulääkettä ja särky muutamassa tunnissa on hellittänyt. Päänsärkyjä ei koskaan sen kummemmin ole tutkittu.

Samoin viimeisen vuoden aikana, on vas. käden pikkusormi ajoittain puutuillut, mutta mennyt aina jossain vaiheessa sitten ohitsekin. En ollut kiinnittänyt asiaan juuri huomiota, ennen kuin nyt 3vkoa sitten, kun vas. pikkusormi, nimetön, kämmenselkä ja kämmen sekä kyynärvarren ulkosyrjä yhtäkkiä puutuivat ja menivät jäykiksi, tunnottomiksi ja kylmiksi. Sitä nuo ovat edelleen, missään vaiheessa ei ole tunto palannut ja sormet ihan jäykät töpöt. Yhtä jäiset eivät koko ajan ole, kuin ensimmäisen viikon, mutta yhtä toimintakyvyttömät. Puristusvoima on mennyt huonoksi mm. avainta ei pysty vas. kädellä juuri käsittelemään, sukkaa jalkaan vetämään tai maitotölkkiä lutistamaan.

Viimeisten viikkojen aikana on alkanut myös juiliva särky vas. olkapäässä, kyynärpäässä sekä ranteessa. Niskat ovat jäykät ja kivuliaat, kuten mielestäni ovat 'aina' olleet. Viikon on nyt myös ollut yhtäjaksoisesti jonkun marmorikuula tms. tuolla selkärangassa lapaluiden välissä. Istuessa paineen tunne ja polte kovenee, todella kovaksikin, samoin kantaessa kevyttäkin vaikkapa kauppakassia. Myös ranne on kipeytynyt ja juilii pienestäkin rasituksesta.

Odottelen nyt viikon s.lomalla olleena aikaa ortopedille ja magneettikuviin. Ulnaarihermon pinnettä epäiltiin aluksi, ja otettiinkin enmg tuosta kyynärvarresta. Ei näyttänyt pinnettä vaan ainoastaan hermon hidastumisen. Seuraavaksi epäiltiin kaularangan välilevyn pullistumaa, mutta senkin arvelun lääkäri myöhemmin kyseenalaisti väännellessään ja painellessaan päätäni, kun se ei lisännyt kipua. Arveli kyseessä olevan hermojuuriaukon ahtauma. No nyt kun vaan sinne ortopedille pääsisin niin päästäisiin jo varmuuteen.

Täällä olen nyt muiden kokemuksia lueskellut ja aika näyttää mihin viestiketjuun jatkossa omat viestini sitten kuuluvat.

Aurinkoista kevään odotusta :)
Daffodil05
Noviisiniskoittelija
Noviisiniskoittelija
 
Viestit: 1
Liittynyt: 16 Maalis 2014, 16:32

Re: Daffodil05 esittäytyy

ViestiKirjoittaja torvelo » 18 Maalis 2014, 20:59

moi Daffo

tervetuloa palstalle. täältä löytyy käsittämättömän paljon tietoa ja turvalliset kuuntelijat.
suuremmin en osaa ottaa kantaa vaivoihisi, mutta käden puutuminen on tuttua. mulla oli myös enmg puhdas, jotain pientä hidastumista, mutta ei merkittävästi. luultavasti syy selviää mri kuvista, toivottavasti ainakin. oletko kokeillut auttaako kylmä tai lämpöhoito? voisi auttaa rentouttamaan niska-hartiaseutua, jos on lihakset niin jumissa että painaavat hermoja. yksi syy voi olla myös pitkään jatkunut lihasjännitys, lihakset hapettuvat kun ei nestekierto toimi. sullahan ei ole mitään onnettomuutta tms. taustalla. saattaa oireilla vasta vuosienkin kuluttua. lapojen välissä olevan poltteen ja "marmorikuulan" tunne on tuttua. mulla ennen kuin tiedettiin mikä vialla tyttö hiero jääpallolla kipeää lapojen väliä jossa oli kumma muhkura. hieronnalla se hävisi, mutta tuli taas aina uudelleen.
multa käden hermohäiriöt on diagnosoitu plexuksen venähdysvammasta ja yläniskasta joutuviksi, ja alemmas käteen on tullut cprs vamman seurauksena.
pahinta on joutua odottelemaan ennen kuin pääsee tutkimuksiin, ja jos on julkisiin terv.palveluihin menossa aikaa menee luvattoman kauan ja vammat/vaivat pahentua. toivotaan että mri kuvat olisivat sellaiset että niistä selviäisi vaivan syy, ja pääsit aloittamaan kuntoutumisen.

aurinkoisempaa kevättä toivottelen

-torvelo-

ps. toivottavasti sait selkoa sepityksestä. ajatukset häiritsevät keskittymistäni :)
torvelo
Erittäin kiivas niskoittelija
Erittäin kiivas niskoittelija
 
Viestit: 522
Liittynyt: 23 Loka 2010, 17:49
Paikkakunta: keskinen Suomi

Re: Daffodil05 esittäytyy

ViestiKirjoittaja DirtyDeeds » 02 Huhti 2014, 00:00

Tervetuloa, Daffodil!

Mullakaan ei aikanaan niskan kääntely provosoinut kipuja, mutta magneettikuvissa löytyi silti ihan reipas välilevyn pullistuma. No, pianhan se sulla varmaan kuvista selviää, mikä on ongelmana!
Kovia kipuja alkaen 8/1999, niskaan tehty 1999 anteriorinen dekompressioleikkaus, väli C7-Th1 luudutettu yhteen, selässä madaltumia, instabiliteettia, protruusioita, kipuja
Blogi: http://dd-speaks-his-mind.blogspot.com/
DirtyDeeds
Foorumin ylläpitäjä
Foorumin ylläpitäjä
 
Viestit: 1614
Liittynyt: 27 Loka 2008, 23:22
Paikkakunta: Oopu


Paluu Käyttäjäesittely

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron